Fisk & Skaldjur

Moqueca

2012-04-27 18:59 #0 av: dolfen

Jag tittade på ett avsnitt av serien "Planet food" som handlade om Brasilien.

Bland annat gjorde de en sorts fisk/kokos-gryta som hette Moqueca.

Först blandade de till "marinaden": I en skål la de ner vitlök, salt, hackad lök, hackad grön paprika, tomathack, vårlök, koriander (som är väldigt populärt där) och persilja. Detta "stampades" med en mortelliknande "stomp". Därefter klämde de i hyfsat mycket limejuice.

En hummer delades och en urtagen fisk skårades på sidorna.
Fisken skårades ända ner till ryggbenet, till skillnad från de kockar jag sett, som bara har snittat lite ytligt.

Marinaden lades i fisken och på hummerns "snitt"-sida. Dessa vattendjur lades sedan i en form (som stod över "värme") med olivolja i, och så hälldes det på kokosmjölk.

Detta fick koka 5-10 minuter, innan man vände på vattendjuren.

Garnering: Paprika, salladslök, persilja och sist men inte minst... dende-olja.

 

 

En annan fiskrätt som verkade typ dölätt, gjordes på följande sätt:

Skåra fisken (som ovan) och pressa över limejuice. Gnid sedan in salt. Ni som kan, går ut och knipsar av ett bananblad som ni virar in fisken i. Vi andra får använda ugnsfolie. Paketet lades ovanför glöd.

 

Anmäl
2012-04-27 19:10 #1 av: dolfen

Glömde en sak. Denna goa Merrilees Parker Flört Flört Flört (jag flörtar med Merrilees) som var med i detta avsnitt, smakade även räkor som hade kokat i en pumpa i mangosås.

 

Anmäl
2012-04-28 09:22 #2 av: DesK

Låter mumsigt! Tungan ute

Anmäl
2012-04-28 13:54 #3 av: MaMaMade

Önskar att jag hade bananplantor utanför fönstret jag...o min önskar sig Merrilees han... Flört Skrattande

Anmäl
2012-04-28 17:25 #4 av: dolfen

#3 - Jag önskar mig bägge "sakerna", jag. Cool Fast, den som gapar efter mycket... Rynkar på näsan Flört Skrattande

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.