Nöt, vilt & gris

Köttkryddor

2012-04-06 15:43 #0 av: [Mairah]

Vilken eller vilka kryddor tycker ni är godast att använda vid tillagning av kött? Ge mig lite förslag eftersom jag vill prova något nytt. Flört

Själv har jag fastnat i dels örtsalt, Franska örter och basilika och så vitlök då förstås. Så kom gärna med tips, idéer och förslag på vad som är gott och smakfyllt.

Tack på förhand Glad

Anmäl
2012-04-06 19:30 #1 av: dolfen

Jag har gjort ett kryddsalt på vitlök, ingefära, kryddpeppar (och salt). Jag kan just nu bara komma ihåg att jag använt den till varma mackor. (Exempelvis bröd, skinka ost och "indi-kryddan".)

Det jag gillar med den är dels att jag har hittat på den själv Cool samt att den har en så annorlunda smak än vad jag var van vid.

Kanske den passar till annat än varma mackor!?

 

Anmäl
2012-04-06 20:57 #2 av: ettlitetalias

Jag gillar ingefära och vitpeppar till fläsk.
Mynta till lamm.
Lökpulver och rökt paprika till fläsk.
Soja och indiska kryddblandningar till nöt.

Anmäl
2012-04-06 21:45 #3 av: fridaas

Just nu används det väldigt mkt timjan, citronpeppar och chilipulver/chiliflakes här hemma.

Anmäl
2012-04-06 23:26 #4 av: [Aquelegia]

Paprikapulver är det som används mest här hemma till kött. Det ger en lätt rökig och "djupare" köttsmak tycker jag. Har det i marinader självklart men även som idag med salt/peppar rätt på fläskkotletter och steka i smör. Mums!

Anmäl
2012-04-07 20:22 #5 av: Hera

Timjan passar väldigt bra till kött.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2012-04-07 20:52 #6 av: dolfen

Har sett att salvia ska funka bra med lamm.

(Jag kanske skulle köpa mig en salvia till min balkongodling i år, och liksom bekanta mig med den (som krydda)!?)

 

Anmäl
2012-04-08 15:43 #7 av: [Mairah]

Tack för alla tips Skrattande Nu ska jag sätta igång och prova.

Anmäl
2012-04-09 00:07 #8 av: [sakring]

Hade lammstek i dag smaksatt med rosmarin. Det var gott.

Anmäl
2012-04-09 09:44 #9 av: fridaas

Äter vi viltkött har vi oftast rosmarin, timjan och rosépeppar

Anmäl
2012-04-09 14:13 #10 av: Maria

Jag tycker alldeles det beror på vilket kött det handlar om när det gäller kryddor.

 

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.