Annons:
Etiketternötviltgris
Läst 7893 ggr
Honestyisdead
4/3/12, 1:57 PM

Hjortfärs

Behöver lite tips på vad man kan göra med hjortfärs. Antar att det vanligaste är biffar eller hjärpar. Vad har ni i färsen då?

Annons:
Mooniq
4/3/12, 1:59 PM
#1

Viltkött brukar vara väldigt magert så du bör kanske blanda upp den med 1/3 fläskfärs.

Min kompis mamma jobbade för många år sen på storkök, där hade de ibland älgfärg som hon gjorde ganska stora köttbullar av eller köttfärslimpa som var gudomligt god.

Älta inte problem - skapa lösningar!! 🤔😃

Gronstedt
4/3/12, 1:59 PM
#2

1-2 ägg per 500 g färs och lite svartpeppar …

Honestyisdead
4/3/12, 2:02 PM
#3

#1 Då blandar jag hellre i grädde i färsen :) Vill inte blanda ut den med annat, då förlorar man en del av smaken.

#2 Det var inte mycket :) Tack för tipset.

Tar gärna meot tips på vad man kan ha till också. Vet att det är vanligt med kantarell sås, men kanske har något fler tips.

Mooniq
4/3/12, 2:05 PM
#4

Tja, jag är en fetaostälskare. När jag gör köttfärslimpa på nötfärs så blir det smulad fetasot 1 pkt, 2 ägg, 600 gram färs. salt & peppar. smulad rosépeppar och grönpeppar. Av vätskan som blir kvar häller jag över i kastrull och blandar upp med 2 dl creme fraiche -supergott.

kanske kan det vara ett tips + stekt svamp att strö över, eller att ha i såsen.

Älta inte problem - skapa lösningar!! 🤔😃

Honestyisdead
4/3/12, 2:09 PM
#5

Ja, att steka svamp och lök i smör och sedan blanda det i färsen låter gott + grädde och ägg, vinbärsgele, lite vitlök, svartpeppar och salt. Sedan kan man bryna dom i smör och sedan koka klart dom i en riktigt mustig vilt/gräddsås.-

Mooniq
4/3/12, 2:12 PM
#6

Låter som en god plan -återkom med foto om det blev lyckat

Glad

Älta inte problem - skapa lösningar!! 🤔😃

Annons:
Honestyisdead
4/3/12, 2:17 PM
#7

De kommer jag göra, vet dock inte när dett ska göras. Men jag har köttet i frysen i alla fall :)

Honestyisdead
4/3/12, 2:22 PM
#8

Förresten, vet någon om hjortfärs måste vara genomstekt eller om det kan vara rosa?

DesK
4/3/12, 2:46 PM
#9

Jag hade nog gjort en riktigt fin paté med lök, vitlök, svamp, grädde, ägg och kryddor. Ja älg och hjort behöver inte vara genomstekt.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Honestyisdead
4/3/12, 2:53 PM
#10

#9 Låter spännande. Pate har jag aldrig försökt mig på.

KimE
4/3/12, 10:37 PM
#11

Hjort kan vara rosa.

Vad är det för hjort? De har olika smak.

Honestyisdead
4/3/12, 10:59 PM
#12

#11 Det står bara att det är hjortfärs.

KimE
4/3/12, 11:17 PM
#13

Vild eller från hägn?

Annons:
Honestyisdead
4/3/12, 11:32 PM
#14

Ingen aning.

fridaas
4/4/12, 1:27 PM
#15

Svärmor gör platta hjortbiffar ibland. Då tar hon uppblött ströbröd, pressad vitlök, salt och peppar och blandar med. Två smörpapper med en klick "smet" i mellan, kavlar ut så det blir pepparkakstunt ungefär och steker i stekpanna. Enkelt, gott och smidigt, funkar perfekt med rådjursfärs oxå.

Med Vänliga Hälsningar Frida

Kolla gärna in Finntrolls Hembränneri på facebook och instagram.

Upp till toppen
Annons: