Annons:
Etiketternötviltgris
Läst 7893 ggr
Honestyisdead
2012-04-03 13:57

Hjortfärs

Behöver lite tips på vad man kan göra med hjortfärs. Antar att det vanligaste är biffar eller hjärpar. Vad har ni i färsen då?

Annons:
Mooniq
2012-04-03 13:59
#1

Viltkött brukar vara väldigt magert så du bör kanske blanda upp den med 1/3 fläskfärs.

Min kompis mamma jobbade för många år sen på storkök, där hade de ibland älgfärg som hon gjorde ganska stora köttbullar av eller köttfärslimpa som var gudomligt god.

Älta inte problem - skapa lösningar!! 🤔😃

Gronstedt
2012-04-03 13:59
#2

1-2 ägg per 500 g färs och lite svartpeppar …

Honestyisdead
2012-04-03 14:02
#3

#1 Då blandar jag hellre i grädde i färsen :) Vill inte blanda ut den med annat, då förlorar man en del av smaken.

#2 Det var inte mycket :) Tack för tipset.

Tar gärna meot tips på vad man kan ha till också. Vet att det är vanligt med kantarell sås, men kanske har något fler tips.

Mooniq
2012-04-03 14:05
#4

Tja, jag är en fetaostälskare. När jag gör köttfärslimpa på nötfärs så blir det smulad fetasot 1 pkt, 2 ägg, 600 gram färs. salt & peppar. smulad rosépeppar och grönpeppar. Av vätskan som blir kvar häller jag över i kastrull och blandar upp med 2 dl creme fraiche -supergott.

kanske kan det vara ett tips + stekt svamp att strö över, eller att ha i såsen.

Älta inte problem - skapa lösningar!! 🤔😃

Honestyisdead
2012-04-03 14:09
#5

Ja, att steka svamp och lök i smör och sedan blanda det i färsen låter gott + grädde och ägg, vinbärsgele, lite vitlök, svartpeppar och salt. Sedan kan man bryna dom i smör och sedan koka klart dom i en riktigt mustig vilt/gräddsås.-

Mooniq
2012-04-03 14:12
#6

Låter som en god plan -återkom med foto om det blev lyckat

Glad

Älta inte problem - skapa lösningar!! 🤔😃

Annons:
Honestyisdead
2012-04-03 14:17
#7

De kommer jag göra, vet dock inte när dett ska göras. Men jag har köttet i frysen i alla fall :)

Honestyisdead
2012-04-03 14:22
#8

Förresten, vet någon om hjortfärs måste vara genomstekt eller om det kan vara rosa?

DesK
2012-04-03 14:46
#9

Jag hade nog gjort en riktigt fin paté med lök, vitlök, svamp, grädde, ägg och kryddor. Ja älg och hjort behöver inte vara genomstekt.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Honestyisdead
2012-04-03 14:53
#10

#9 Låter spännande. Pate har jag aldrig försökt mig på.

KimE
2012-04-03 22:37
#11

Hjort kan vara rosa.

Vad är det för hjort? De har olika smak.

Honestyisdead
2012-04-03 22:59
#12

#11 Det står bara att det är hjortfärs.

KimE
2012-04-03 23:17
#13

Vild eller från hägn?

Annons:
Honestyisdead
2012-04-03 23:32
#14

Ingen aning.

fridaas
2012-04-04 13:27
#15

Svärmor gör platta hjortbiffar ibland. Då tar hon uppblött ströbröd, pressad vitlök, salt och peppar och blandar med. Två smörpapper med en klick "smet" i mellan, kavlar ut så det blir pepparkakstunt ungefär och steker i stekpanna. Enkelt, gott och smidigt, funkar perfekt med rådjursfärs oxå.

Med Vänliga Hälsningar Frida

Kolla gärna in Finntrolls Hembränneri på facebook och instagram.

Upp till toppen
Annons: