Annons:
Etiketterfärskorv
Läst 2412 ggr
[Aquelegia]
3/26/12, 10:16 PM

Hemmagjord kebab

Såg ett indiskt program häromdagen och vågade mig nu återigen på ett försök att göra kebab hemma.
Har alltid tyckt att den lätt blir "torr" och väldigt porös när man gör hemma och nu lärt mig tricket att röra tills det blir en rejält smet. Alltså fram med elvisparna gott folk!

Receptet smakmässigt jag älskar är ur "Bonniers Kokbok" sidan 343 för att vara exakt.

Till 4 personer Grundreceptet:
400gram blandfärs eller lammfärs
1gul lök
1 vitlöksklyfta (jag tar 4 )
1 tesked salt
1 tesked spiskummin (jag tar1/2 för att undvika tacosmak)
1/2 matsked curry (ökar till 1 då jag minskat spikummin)
1tsk sambal oelek ( tog en matsked istället)
1dl yoghurt

Enligt receptet skall man finhacka allt, jag säger pressa vitlöken i vitlökspress och finriv löken för att smeten skall bli så jämn som möjligt, vispa ihop allt på hög hastighete med elvisp tills smeten påminner mer om lera i koncistensen.
Bre ut tunnt på en bakplåt och grädda i grillens ungsfunktion eller på schaschlikspett över grillen.
Servera med tzatziki, kebabsås, grönsaker, sallad, oliver, fetaost ja vad som önskas!

Detta receptet kommer följa mig resten av livet!

Annons:
Honestyisdead
3/26/12, 10:18 PM
#1

Tack för receptet, detta ska testas :)

DesK
3/27/12, 9:17 AM
#2

Trevligt med ett till recept! Glad

Så här gör jag min kebab Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Marianns LCHF Mat & bak
3/29/12, 1:58 PM
#3

Låter jättegott och måste testas vid tillfälle!

Upp till toppen
Annons: