Nöt, vilt & gris

Picnickbog i gryta - Recept

2012-02-05 17:08 #0 av: DesK

1 stor bit picnickbog (1.3-1.5 kilo)
1-2 gula lökar
2 stora morötter
1 bit rotseller
1 stort äpple
Färsk chili
Vitlök
Salt
Svartpeppar
Chef de Provence

Putsa picknickbogen och gnid in den med kryddorna.
Skär lök, rotsaker och äpple i grova bitar
Bryn picnickbogen fint runt om i en gjutjärnsgryta
Fyll på med lök och rotsakerna
Låt den puttra på låg värme i minst 2 timmar och vänd köttet då och då. Oftast behöver man inte tillsätta någon extra vätska, men om det ser torrt ut fyll på med lite vatten eller vitt vin, så att du hela tiden har rikligt med sky.

Skiva steken i tunna skivor. Servera med skysåsen och ett syrligt äppelmos smaksatt med rikligt med finriven pepparrot och kokt potatis eller andra ångkokta grönsaker.

Detta är bra och billig mat eftersom picnickbog ofta säljs till extrapris.

Anmäl
2012-02-05 17:57 #1 av: [Aquelegia]

Jippi, äntligen vet jag vad jag ska göra med dessa köttbitarSkrattande
Låter toppengott så det blir till att köpa in storpack av picnickbog igen!

Anmäl
2012-02-05 18:57 #2 av: DesK

Kryddningen kan du variera  på många vis och det är också gott att lägga det brynta köttet på ett lager surkål, då är det gott med några krossade enbär och kummin som kryddor. Om du vill kan du reda skysåsen med grädde eller creme fraiche.

Picnickbog blir också bra att rökgrilla i klotgrill Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.