Nöt, vilt & gris

Era bästa rostbiffrecept

2012-02-03 10:35 #0 av: [Aquelegia]

Såg en del trådar för rostbiff men ingen där det finns flera recept samlade för den som har idétorka!
Så hur gör du din rostbiff?

Anmäl
2012-02-03 10:43 #1 av: [Aquelegia]

Jag använder oftast fransyska eller högrev att göra "rostbiff" på då det brukar vara bra priser på och jag tycker att rostbiffköttbitar har för lite fett så det gärna blir lite torrt.
Ugnen på 175* till 60* innertemperatur.
Steker inte på utan in i ugnen direkt bara.

Marinerar både före och efter i en lag med basen:
Rödvinsvinäger
Rapsolja
Svartpeppar
Vitpeppar
Rikligt med salt

Sedan varierar jag kryddorna med rosépeppar, timjan, rosmarin, grönpeppar, citron eller chili.

Lägger den färdiga köttbiten i lagen minst en timma om vi ska ha varm rostbiff till varmtätt, men helst 1-3 dagar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.