Råd & tips

Grönsaker i kylen

2012-01-29 20:19 #0 av: Loveradio

Hur ska man förvara dom så dom håller sig fräscha längst? Alltså använda grönsaker eller hur man ska säga. Jag använde gurka till maten och har halva gurkan kvar. Är plastfolie bäst? Eller ska man stoppa den i en plastpåse? Kanske både och? Aliminumfolie? Plastlåda?

Vad är bäst?

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

Anmäl
2012-01-29 20:25 #1 av: DesK

De flesta grönsaker mår bäst i plastpåse, men sen har även temperaturen i kylen betydelse. Lådorna som finns längst ned i de flesta kylskåp är ju vanligen avsedda för just grönsaker Glad Så jag lägger ned våra grönsaker där i plastpåsar eller plastbyttor.

Anmäl
2012-01-29 20:27 #2 av: dolfen

Tomater ska man tydligen inte förvara i kylen. Det gör jag. Tog ut några tomater från kylen. De började mögla vid kvistfästet.

Gurka förvarar jag i kylen. Skär sedan bort den "något" torra första skivan. Har inte ens plastfolie.

 

Anmäl
2012-01-29 20:28 #3 av: Loveradio

#1 Bara plastpåse? Eller plastfolie också?

Okej :) vill försöka förvara grönsakerna på bästa sätt för annars torkar dom ut så snabbt,

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

Anmäl
2012-01-29 20:30 #4 av: DesK

Antingen plastfolie eller plastpåse, men exempelvis tomater bör helst förvaras i rumstemperatur Glad

Anmäl
2012-01-29 20:31 #5 av: Loveradio

#2 Ja alltså det där med tomater har jag hört många olika åsikter om. Jag har mina körsbärstomater i kylen. Vanliga tomater brukar jag lägga på köksbordet så dom får mogna lite, brukar köpa såna som inte är helt mogna.

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

Anmäl
2012-01-29 20:32 #6 av: Loveradio

#4 Det är så alltså. Varför inte i kylskåp? :)

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

Anmäl
2012-01-29 20:34 #7 av: DesK

Tomater och exempelvis bananer mår inte bra i sån kyla, de blir vattniga och tenderar att ruttna och tappar smaken helt.

Anmäl
2012-01-29 20:37 #8 av: Loveradio

#7 Okej då lärde jag mig nåt nytt! Förvånad Ska ta och plocka ut körsbärstomaterna ur kylskåpet.

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

Anmäl
2012-01-29 20:39 #9 av: dolfen

Tomas Tengby sa i ett avsnitt av matserien MAT, hur man förvarar olika grönsaker. Ska försöka hitta det avsnittet. Han sa också troligen att tomater ska man inte förvara i kylskåp.

Till saken hör att jag råkar vara i trotsåldern. Cool

Fick en "tokig" idé. Lät en tomat koka med några ägg. Inga kryddor. Intressant "ny" kokt-tomat-smak.

 

Anmäl
2012-01-29 20:42 #10 av: Loveradio

#9 Ja gör gärna det!

Oj spännande Skrattande Smakade det gott?

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

Anmäl
2012-01-29 20:48 #11 av: dolfen

#10 - Ja. Jag tyckte att kokningen plockade fram en smak som man inte får om man käkar en "rå" tomat.

(Lät koka upp, stängde av plattan, lät stå tio minuter (på plattan).)

 

Anmäl
2012-01-29 20:56 #12 av: Loveradio

#11 Ugnsstekta tomater har jag ätit, måste smaka ungefär likadant?

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

Anmäl
2012-01-30 17:59 #13 av: Hera

Förvarar de flesta grönsaker i kylen. Gurkan får ligge i den plast den har när jag köper den. Sedan skär jag bara bort den biten längst ut som torkar litet.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.