Annons:
Etikettsallader
Läst 11004 ggr
WinterPrince
2012-01-20 08:59

Selleri

Vad smakar selleri egentligen? Jag har aldrig ätit det men det ska vara med i ett sopprecept som jag hittat. Jag är lite misstänksam!

Är det sött, surt, salt eller beskt? Ja försök förklara hur det smakar.

Annons:
DesK
2012-01-20 10:29
#1

Det är inte lätt att svara på! Om du luktar på en selleriknöl i affären kan du få ett hum om hur den smakar. Selleri funkar lite som smakförstärkare och fyllighetsgivare i soppor och grytor.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[Aquelegia]
2012-01-20 11:55
#2

Selleri rå smakar salt och liknande gurka, ganska kraftfull smak men vattnigt.
Supergott i kycklingsoppa och alla soppor som kräver lite extra sting.
Sellerie är det som gör grönsaksbuljong så gott!

WinterPrince
2012-01-20 13:23
#3

Tack för era försök att förklara! Det låter inte så farligt, var mest rädd att det skulle smaka beskt och förstöra hela soppan. Men jag tror jag ger det ett försök.

[Aquelegia]
2012-01-20 15:21
#4

Nej besk är sellerie aldrig Glad
En riktig supergrönsak är det innehåller natrium som är bra för den som tränar mycket och förlorar mycket salt genom svett, natriumet i sellerie är den sortens natrium kroppen behöver.

Sweli
2012-01-20 17:12
#5

Selleri med bluecheese är underbar istället för chips Skrattande

Det är gott att ha i salladen och även i grytor.

DesK
2012-01-20 17:38
#6

Aquelegia du ger många bra tips och bra info Kyss

Sweli tack för den påminnelsen - bluecheese med selleri är mums Tungan ute

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
[Aquelegia]
2012-01-20 23:51
#7

#6 Är man sjukskriven är tvn ett mycket bra redskap att fördriva tiden med, går massa matprogram nuOskyldig

Testade blue cheese med sellerie en gång men tyckte blue cheesen var alldeles för stark ihop med sellerin.
Något bra tips på vad för blue cheese man kan han till?

Ts skriv gärna vad du tyckte om sellerin i soppanGlad

Sweli
2012-01-21 01:11
#8

Jag använder mild gräddbluecheese som inte är starka.

Gorgonzola och den riktiga rochefort kan vara väl starka för sellerin.

försök med milda sorter och blanda med smör.

100 g ost + 50 g smör

WinterPrince
2012-01-21 07:48
#9

Jag testade lite selleri till dippen igår kväll. Men upplevde den ganska stark i smaken, men som ni säger är den väldigt svår att beskriva. Men i soppan kan jag tänka mig att det blir gott.

Sweli
2012-01-21 07:54
#10

När jag började med sellerin, åt jag råa de mittersta själkarna som är mildare i smaken (de som är vitare)

Nu älskar jag sellerin och äter hela Skrattande

DesK
2012-01-21 09:24
#11

Sweli du snackar om stjälkselleri, men här menar de andra knölselleri Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Sweli
2012-01-21 09:32
#12

Jag trodde hela tiden frågan var stjälkselleri som även den används i soppa och grytor.

Knölselleri använder jag väldigt sällan Obestämd

När jag föreslog selleri med bluecheese menade jag inte knölen Skrattande

WinterPrince
2012-01-21 10:29
#13

Det var Stjälkselleri som jag menade.

Annons:
[Aquelegia]
2012-01-21 15:03
#14

Missförstod jag med ojdå stackare ja det är nog ganska stark i smaken till dippen då jisses så tokigt det kan bli! Skäms

Sweli
2012-01-22 01:28
#15

Stjälkselleri är mycket mildare i smaken än roten skulle aldrig ha roten i dippen Obestämd

Upp till toppen
Annons: