Selleri
Vad smakar selleri egentligen? Jag har aldrig ätit det men det ska vara med i ett sopprecept som jag hittat. Jag är lite misstänksam!
Är det sött, surt, salt eller beskt? Ja försök förklara hur det smakar.
Mvh Emelie & Jack
Exa Equestrian, Ingen död fisk, 141km
Det är inte lätt att svara på! Om du luktar på en selleriknöl i affären kan du få ett hum om hur den smakar. Selleri funkar lite som smakförstärkare och fyllighetsgivare i soppor och grytor.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Selleri rå smakar salt och liknande gurka, ganska kraftfull smak men vattnigt.
Supergott i kycklingsoppa och alla soppor som kräver lite extra sting.
Sellerie är det som gör grönsaksbuljong så gott!
Tack för era försök att förklara! Det låter inte så farligt, var mest rädd att det skulle smaka beskt och förstöra hela soppan. Men jag tror jag ger det ett försök.
Mvh Emelie & Jack
Exa Equestrian, Ingen död fisk, 141km
Nej besk är sellerie aldrig
En riktig supergrönsak är det innehåller natrium som är bra för den som tränar mycket och förlorar mycket salt genom svett, natriumet i sellerie är den sortens natrium kroppen behöver.
Selleri med bluecheese är underbar istället för chips
Det är gott att ha i salladen och även i grytor.
Aquelegia du ger många bra tips och bra info
Sweli tack för den påminnelsen - bluecheese med selleri är mums
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#6 Är man sjukskriven är tvn ett mycket bra redskap att fördriva tiden med, går massa matprogram nu
Testade blue cheese med sellerie en gång men tyckte blue cheesen var alldeles för stark ihop med sellerin.
Något bra tips på vad för blue cheese man kan han till?
Ts skriv gärna vad du tyckte om sellerin i soppan
Jag använder mild gräddbluecheese som inte är starka.
Gorgonzola och den riktiga rochefort kan vara väl starka för sellerin.
försök med milda sorter och blanda med smör.
100 g ost + 50 g smör
Jag testade lite selleri till dippen igår kväll. Men upplevde den ganska stark i smaken, men som ni säger är den väldigt svår att beskriva. Men i soppan kan jag tänka mig att det blir gott.
Mvh Emelie & Jack
Exa Equestrian, Ingen död fisk, 141km
När jag började med sellerin, åt jag råa de mittersta själkarna som är mildare i smaken (de som är vitare)
Nu älskar jag sellerin och äter hela
Sweli du snackar om stjälkselleri, men här menar de andra knölselleri
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Jag trodde hela tiden frågan var stjälkselleri som även den används i soppa och grytor.
Knölselleri använder jag väldigt sällan
När jag föreslog selleri med bluecheese menade jag inte knölen
Det var Stjälkselleri som jag menade.
Mvh Emelie & Jack
Exa Equestrian, Ingen död fisk, 141km
Missförstod jag med ojdå stackare ja det är nog ganska stark i smaken till dippen då jisses så tokigt det kan bli!
Stjälkselleri är mycket mildare i smaken än roten skulle aldrig ha roten i dippen