Köksutrustning

Skötsel av grill

2012-01-12 23:15 #0 av: [Tassy]

När jag läste grilltråden så blev jag själv sugen och började skrubba i ordning grillen ifrån allt sot och skräp, så kom jag på, undrar om det bara är jag som är knäpp nog att diska hela klotgrillen? Tyst

Hur gör ni andra med era grillar? Hur sköter ni om dem?

Enligt min erfarenhet så verkar det vara vanligt att bara skapa iväg askan och skura grillgallret, medan man står och spritar för fullt i köket för det ska vara kliniskt rent.. Så hur ser det ut egentligen ute bland grillfolket?

Hur vårdar du din grill?

Vad är det för typ av grill?
(engångsgrillar gills inte Cool)


Anmäl
2012-01-13 18:12 #1 av: dolfen

Jag la alltid dubbelvikt aluminiumfolie i min "öppna" klotgrill. När man grillat klart var det bara att låta grillaskan att svalna innan jag vek ihop det som ett "paket".

Varför skrubba grillkolsbehållaren när jag inte måste?

Jag är inte lat. Jag är "arbetsminskningsprioriteringsvillig"! Flört Cool

Anmäl
2012-01-13 18:38 #2 av: [Tassy]

#1 Smart där Dolfen Skrattande


Anmäl
2012-01-13 19:50 #3 av: DesK

Ha ha Dolfen - "arbetsminskningsprioriteringsvillig" Är nog årets ord! Skrattande

Klotgrillens bottenbehållare gör vi inte ren särskilt ofta, men galler och lock rengörs regelbundet, men vi använder aldrig sånn där sprej annat än på själva spishällen i köket, för övrigt är det vanligt diskmedel och såpa som gäller. I öppna spisen på altanen grillar vi också ibland och det är samma där galler rengörs inför varje grillning med vatten och såpa.

Anmäl
2012-01-18 12:07 #4 av: Sweli

Jag har en Argentinsk murad grill som inte behöver så mycket skötsel.

Jag brukar inte göra något efter grillning mer än borsta lite lätt när den har svalnat.

Sedan när jag ska grilla nästa gång sätter jag igång grillen och när den är varm borstar jag lite lätt igen.

Så har vi gjort i åratal i Argentina och alla överlever.

Elden dödar alla bakterier så det är inga problem.

Ibland kan man ta med tidningspapper och rensa när den har svalnat något.

Det som är bra med det är att fettet är kvar på grillen och då fastnar inte köttet på gallret. Skrattande

Vi använder aldrig diskmedel till grillarna eller något annat än varmt vatten om det behövs.

 

Anmäl
2012-01-20 15:37 #5 av: [Aquelegia]

Lite OT men grillgallret ifrån ugnen har jag bråkat med många gånger, nu fyllde jag en ugnsplåt med hett vatten och la gallret däri några timmar, sedan tog jag mig ork att börja skrubba och VIPS lossnade allt bara av sig självt nästan, Det blev skinande rent utan ens diskmedel.

Snacka om förvåning!

Anmäl
2012-01-20 16:58 #6 av: dolfen

Ja. Det är arbetsminimeringsprioriteringskompatibelt att låta en vattenlösning göra jobbet.

Jag brukar exempelvis spraya spisen och sedan göra något roligt en tid. Sedan går det "vips-lätt" bort. Cool

 

Anmäl
2012-01-20 17:34 #7 av: DesK

OT Dolfen jag gillar dina långa ordkompositioner Skrattande

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.