Mincemeat - vad är det?
Tittar på Jamie Oliver o har lite problem med en del ingredienser.
Blannat annat suet som ska vara i mincemeat. Nån som vet vad det är? Tror inte att jag kan få tag på färdig mincemeat i vårt lilla samhället, så jag tänkte göra eget.
Minced meat betyder köttfärs. Lycka till med matlagningen.
#1, Minced Meat och mincemeat är inte samma sak, är lite osäker på vilket av det som TS menar.
Ja *jag* menar i alla fall "inläggningen" (eller vad man ska kalla det) av olika sorters frukter o bär + kryddor i sprit. Men vad 17 är just "suet"?
"Suet is the solid hard white fat found around the kidneys and loins of beef". Fick det översatt som Talg med google translate, men tror inte det stämmer riktigt. Det borde gå att få tag i hos nån slaktare/välsorterad köttbutik om man frågar.
Hum, fett - borde gå lika bra med cocosfett då, enligt min hjärna.
Njurtalg kallas det.
Talg. Men det går alldeles utmärkt att göra utan talg.
Blev förtjust i Mince Pies när jag bodde i Storbrittanien och har gjort egna ett par gånger.
Ska man vara ordentlig så ska man redan i början av hösten göra sin mincemeat för att ta vara på sin frukt.
Det brukar vara vinbär i, men det brukar vara svårt att hitta när man på vintern kommer på att man behöver mincemeat.
Sultanas har jag också haft svårt att hitta så har bytt ut det mot vanliga russin.
Jag brukar koka äpplet och en citron.
Sen på med farinsocker och spriten. Kryddar med kanel och lite muskot.
Lägger allt i en påse och låter dra över natten/någon dag.
Det är en väldigt speciell smak, antingen gillar man dom, eller inte.
Mvh Emelie & Jack
Exa Equestrian, Ingen död fisk, 141km
Nigella har ett recept med tranbär i - då jag har en fallenhet för att blanda flera olika recept blir det nog en "himla röra" sas.
Tänkte mig; äpple, svarta vinbär (har i frysen, funkar det?) tranbär, eller kanske lingon (från frysen), russin o kanske lite annan torkad frukt; dadlar, aprikoser.
Om man som Jamie O använder smördeg torde man inte behöva fettet i fruktröran, känns som om det kan bli lite för smetigt.
Sultanrussin brukar alltid finnas i affärer med utländsk mat har jag märkt.
Tack! Råder lite delade meningar där ute i cyberrymden om vad som skall särskrivas el ej. Själv har jag inte en susning!
Vanligen särskriver man ju de flesta ordkombinationerna på engelska, men för att undvika missförstånd liknande det som sägs i #1 är det bra att just sammanskriva mincemeat Ursäkta att det blev lite utanför ämnet, men språk är ju ett annat intresse som jag har
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.