Konserverat, inlagt, sylt & marmelad

Mincemeat - vad är det?

2011-12-20 23:38 #0 av: MaMaMade

Tittar på Jamie Oliver o har lite problem med en del ingredienser.

Blannat annat suet som ska vara i mincemeat. Nån som vet vad det är? Tror inte att jag kan få tag på färdig mincemeat i vårt lilla samhället, så jag tänkte göra eget.

 

Anmäl
2011-12-20 23:41 #1 av: Joppo

Minced meat betyder köttfärs. Lycka till med matlagningen.

Anmäl
2011-12-20 23:43 #2 av: Zadeira

#1, Minced Meat och mincemeat är inte samma sak, är lite osäker på vilket av det som TS menar.


Anmäl
2011-12-20 23:46 #3 av: MaMaMade

Ja *jag* menar i alla fall "inläggningen" (eller vad man ska kalla det) av olika sorters frukter o bär + kryddor i sprit. Men vad 17 är just "suet"?

Anmäl
2011-12-20 23:51 #4 av: Zadeira

"Suet is the solid hard white fat found around the kidneys and loins of beef". Fick det översatt som Talg med google translate, men tror inte det stämmer riktigt. Det borde gå att få tag i hos nån slaktare/välsorterad köttbutik om man frågar.


Anmäl
2011-12-21 00:00 #5 av: MaMaMade

Hum, fett - borde gå lika bra med cocosfett då, enligt min hjärna.

Anmäl
2011-12-21 07:48 #6 av: Sophey

Jag antar att du menar beef suet? Det ar i alla fall koagulerat fett en ganska enkel forklaring ar det vita fettet som vi har i talgbollar och liknande.

Anmäl
2011-12-21 07:54 #7 av: mooonlight

Njurtalg kallas det. Glad

Anmäl
2011-12-21 08:46 #8 av: WinterPrince

Talg. Men det går alldeles utmärkt att göra utan talg.

Blev förtjust i Mince Pies när jag bodde i Storbrittanien och har gjort egna ett par gånger.

Ska man vara ordentlig så ska man redan i början av hösten göra sin mincemeat för att ta vara på sin frukt.

Det brukar vara vinbär i, men det brukar vara svårt att hitta när man på vintern kommer på att man behöver mincemeat.

Sultanas har jag också haft svårt att hitta så har bytt ut det mot vanliga russin.

Jag brukar koka äpplet och en citron.

Sen på med farinsocker och spriten. Kryddar med kanel och lite muskot.

Lägger allt i en påse och låter dra över natten/någon dag.

Det är en väldigt speciell smak, antingen gillar man dom, eller inte.

 

Mvh Emelie & Jack
Exa Equestrian, Ingen död fisk, 141km

Anmäl
2011-12-21 09:00 #9 av: MaMaMade

Nigella har ett recept med tranbär i - då jag har en fallenhet för att blanda flera olika recept blir det nog en "himla röra" sas. Skrattande

Tänkte mig; äpple, svarta vinbär (har i frysen, funkar det?) tranbär, eller kanske lingon (från frysen), russin o kanske lite annan torkad frukt; dadlar, aprikoser.

Om man som Jamie O använder smördeg torde man inte behöva fettet i fruktröran, känns som om det kan bli lite för smetigt.

Sultanrussin brukar alltid finnas i affärer med utländsk mat har jag märkt.

Anmäl
2011-12-21 12:36 #10 av: DesK

Mincemeat är ett ord, så jag fixade det i rubriken Glad På wikipedia kan du läsa mer om mincemeat Glad

Anmäl
2011-12-21 13:48 #11 av: MaMaMade

Tack! Råder lite delade meningar där ute i cyberrymden om vad som skall särskrivas el ej. Själv har jag inte en susning! Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.