Hantering av lök
Stämmer det att man inte ska skiva eller riva lök med maskin för att då förändras och försämras löksmaken?
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
Ja det stämmer, löken får ofta en besk smak då.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Vet du varför den får besk smak? Det är ju metall i knivar också
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
Lite som när man skär med en slö kniv?
Om man först skär lök med kniv, steker och sedan kör i maskin (mixer)?
Är det någon som testat att köra i maskin och märkt att det blir beskt? Jag är inte så snabb på att hacka lök och det tar ju tid när det är mycket som ska göras.
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
Jag märker ingen direkt skillnad i maten, om jag ändå fräser och kryddar och så. Möjligen att man får fram mer sötma när löken är hackad för hand, men i mitt tycke marginellt.
Jag hackar ungefär lika mycket i maskin som med kniv. Dock vill jag ha maksinknivarna ordentligt vassa de med.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Tack för alla era svar. Kan ju testa några lökar med maskin och prova resultatet, kanske är det om man har rå lök i köttbullar som märks mest.
Finns förstås en poäng med vassa maskinknivar. Klingan till skärmaskinen har jag haft på slipning, skulle kanske ha lämnat in maskinknivarna på samma gång.
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
När man tillagar löken märker jag heller ingen direkt skillnad, men om den ska ätas rå vill jag att den ska vara hackad för hand. På Taffel.se finns en bra artikel om att hacka lök och vad som händer när vi hanterar lök
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#8 Tack för länken, ska kolla
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
jo rå lök vill jag också ha handhackad. Där kan man märka skillnad om man hackat den med lite för slö kniv också.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade