Nöt, vilt & gris

Renfiol

2011-12-10 17:28 #0 av: [Malin]

Hallå!

Kanske en lite dum fråga men i ett recept jag har hittat ska det vara renfiol men vad är det och vart får jag tag på det?

Tacksam för svar!

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2011-12-10 17:32 #1 av: UlrikaD

Rökt kött av renstek ska det väl vara.

Brukar finnas på saluhallen och slaktare som har ren i sitt sortiment.

Anmäl
2011-12-10 17:37 #2 av: [Malin]

Saluhallen?

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2011-12-10 17:39 #3 av: UlrikaD

Det kanske man inte har överallt? Finns i Göteborg. Massa olika butiker med kött, ost, fisk osv.

Men slaktare då, eller sådana butiker som säljer lite speciellt kött, butiker.

Anmäl
2011-12-10 17:40 #4 av: [Malin]

Näe, jag bor i Borås så jag får nog ge upp den tanken då! Finns det något man kan byta ut det med? Ska ha det i lite mer juliga snittar..

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2011-12-10 17:44 #5 av: UlrikaD

Ingen aning, lagar inte mat.Flört

Ramlade in här av en händelse, och såg ren och släkten är från Norrland så...

Anmäl
2011-12-10 17:45 #6 av: UlrikaD

Men om du ska göra snittar bara och renfiol är rökt ren så kan du väl bara byta ut det mot något annat rökt kött som går att hitta. Eller rökt lax.

Åh, nu blev jag hungrig.

Anmäl
2011-12-10 17:47 #7 av: [Malin]

Hehe, jag med faktiskt!

Ja, det var lite så jag tänkte. Ska kika mer på det! Tack för hjälpen :)

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2011-12-10 17:49 #8 av: UlrikaD

Lycka till, blir säkert gott:)

Anmäl
2011-12-10 17:57 #9 av: DesK

Malin det finns rökt renstek i de flesta välsorterade livsmedelsbutikerna Glad En annan tanke som slår mig är att den som skrev det du läste kanske menade rökt fårfiol eller lammfiol för det är en rätt vanlig köttbit till bland annat jul Glad

Anmäl
2011-12-10 17:58 #10 av: [Aquelegia]

Man kan ju ta rostbiff istället beroende på vad för recept det är? Annars finns det nu till juletid mycket alternativ i charkdisk på vanliga icabutiker med mera. Går även med älgfiol/lammfiol. Det är kött som #1 säger dock tillagat på ben (ett helt ben ifrån dylika djurslag kan tillagas som fiol).

Anmäl
2011-12-10 19:38 #11 av: [Malin]

#9 Hehe, det är Polarbrödsrecept så det hoppas jag inte Flört

#10 Receptet ser ut så här:

1 Vörttunnbröd

Cirka 4- 6 skivor renfiol

2 matskedar Färskost (Philadelphia)

Cirka: 1 centimeter finriven pepparrot

½ Rödlök

Salt & Svartpeppar

Gräslök till garnering

 

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.