Annons:
Etiketternötviltgris
Läst 3548 ggr
[Malin]
2011-12-10 17:28

Renfiol

Hallå!

Kanske en lite dum fråga men i ett recept jag har hittat ska det vara renfiol men vad är det och vart får jag tag på det?

Tacksam för svar!

Annons:
UlrikaD
2011-12-10 17:32
#1

Rökt kött av renstek ska det väl vara.

Brukar finnas på saluhallen och slaktare som har ren i sitt sortiment.

[Malin]
2011-12-10 17:37
#2

Saluhallen?

UlrikaD
2011-12-10 17:39
#3

Det kanske man inte har överallt? Finns i Göteborg. Massa olika butiker med kött, ost, fisk osv.

Men slaktare då, eller sådana butiker som säljer lite speciellt kött, butiker.

[Malin]
2011-12-10 17:40
#4

Näe, jag bor i Borås så jag får nog ge upp den tanken då! Finns det något man kan byta ut det med? Ska ha det i lite mer juliga snittar..

UlrikaD
2011-12-10 17:44
#5

Ingen aning, lagar inte mat.Flört

Ramlade in här av en händelse, och såg ren och släkten är från Norrland så…

UlrikaD
2011-12-10 17:45
#6

Men om du ska göra snittar bara och renfiol är rökt ren så kan du väl bara byta ut det mot något annat rökt kött som går att hitta. Eller rökt lax.

Åh, nu blev jag hungrig.

Annons:
[Malin]
2011-12-10 17:47
#7

Hehe, jag med faktiskt!

Ja, det var lite så jag tänkte. Ska kika mer på det! Tack för hjälpen :)

UlrikaD
2011-12-10 17:49
#8

Lycka till, blir säkert gott:)

DesK
2011-12-10 17:57
#9

Malin det finns rökt renstek i de flesta välsorterade livsmedelsbutikerna Glad En annan tanke som slår mig är att den som skrev det du läste kanske menade rökt fårfiol eller lammfiol för det är en rätt vanlig köttbit till bland annat jul Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[Aquelegia]
2011-12-10 17:58
#10

Man kan ju ta rostbiff istället beroende på vad för recept det är? Annars finns det nu till juletid mycket alternativ i charkdisk på vanliga icabutiker med mera. Går även med älgfiol/lammfiol. Det är kött som #1 säger dock tillagat på ben (ett helt ben ifrån dylika djurslag kan tillagas som fiol).

[Malin]
2011-12-10 19:38
#11

#9 Hehe, det är Polarbrödsrecept så det hoppas jag inte Flört

#10 Receptet ser ut så här:

1 Vörttunnbröd

Cirka 4- 6 skivor renfiol

2 matskedar Färskost (Philadelphia)

Cirka: 1 centimeter finriven pepparrot

½ Rödlök

Salt & Svartpeppar

Gräslök till garnering

[Aquelegia]
2011-12-11 16:09
#12

# 11 då kan du ha allt det jag nämnde. Det är väl just den rökta smaken som sätter lite extra prägel på och passar bra med vörten. Låter mycket smarrigt receptet!

Upp till toppen
Annons: