Råd & tips

Vad göra med Brie?

2011-12-08 10:34 #0 av: Stephanie

Köpte en brieost härom dagen, men vet inte riktigt vad jag ska göra med den. Älskar den som den är men blir lite mycket med en hel sån! Så nu skulle jag jättegärna få lite tips på vad man kan göra med brieost! Gärna i matlagning och inte bara tilltugg Glad

Anmäl
2011-12-08 10:39 #1 av: DesK

Brie kan med fördel användas i sås, då tar man bort det vita "skalet" och använder bara det mjuka inre. Sen kan man göra smarrig efterrätt genom att hacka ihop torkad och färsk frukt med exempelvis valnötter och steka med lite vätska och kryddor och sen ösa hela härligheten över brieosten Glad Här är en tråd om topping till brietårta Glad

Anmäl
2011-12-08 12:40 #2 av: Sweli

Man kan göra kalvrullader.

Lägg en bit brieost, timjan eller franska örter i och bind ihopp till en rullad.

Stek i stekpanna och gör en sås på stekspadet.

Låt de koka en liten stund i såsen.

Servera med Shirataki ris eller sallad.

 

Anmäl
2011-12-08 12:54 #3 av: Stephanie

#2 Det lät gott!

Anmäl
2011-12-08 13:19 #4 av: Sweli

Det är gott, använder även bluecheese i rullader.

 

Anmäl
2011-12-08 17:21 #5 av: League

På sommaren blir mina brie-bröd uppskattade, aldrig gjort dem inne utan på grillen, men det funkar säkert i ugn.

Pinnbröds deg: gör gärna degen dagen innan, lägg i påse i kylen.

5 deciliter vetemjöl

2 teskedar salt

2 teskedar bakpulver

2 deciliter vatten.

gör lite som när man bakar kanelbullar, fast cirka 10*20 centimeter och lägg bitar av brien i, efter rulla ihop så ingen ost "tittar ut" och grilla Glad

Supergott till grillat/stekt kött, eller till soppan kanske?

Anmäl
2011-12-08 22:13 #6 av: MaMaMade

Efterrätt...brieost med kolasås...serverad med färska jordgubbar dessutom - då går jag i trans! Hur gott som helst...vilken tur att jag såg den här tråden, har ju *massor*av brieost i kylen! Tungan ute

Anmäl
2011-12-11 17:50 #7 av: Eine

Man kan göra brietårta med getost emellan.Mosa ihop getosten med vispgrädde och joxa ihop   med hackade valnötter,rostade pinjenötter,torkad hackad aprikos och russin.Gräslök och persilja efter smak,kan läggas ovanpå och runt kanterna.Kläm till och låt stå ett tag.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2011-12-14 01:10 #8 av: [Jessica_91]

Inte kreativt direkt men tycker det är ruskigt gott med brie på hamburgare ^^.

Anmäl
2011-12-15 16:02 #9 av: Lissekullan

Superenkelt: Skär snitt i en färsk laxfilé och proppa med brie och in i ugnen!

Anmäl
2011-12-15 20:30 #10 av: Sophey

Jag brukar ha brie pa ett gott brod typ ciabatta eller valnots- och aprikosbrod  ihop med pinjenotter honung och finskivade tomater eller till en sallad eller hamburgare. Glad

Anmäl
2011-12-15 22:00 #11 av: [Fiction]

Friterad brieost är jättegott!

Recept:

Skär upp trekantsformade tårtbitar av brien.
Ställ fram tre skålar med var sin ingrediens i varje: vetemjöl, vispat ägg, ströbröd.
Först doppar du brien i vetemjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd.
Fyll en liten kastrull med rapsolja c:a fyra cm från botten (så att osten täcks helt) och sänk ned osten. 
Fritera osten någon minut i 180 grader.

Servera tillsammans med hjortronsylt som du värmt upp i en kastrull.

Anmäl
2011-12-15 23:00 #12 av: Stephanie

Vad många och otroligt blandade förslag! Skrattande Tyvärr blev det inget mer avancerat än briefyllda färsbiffar och nu tror jag att brien kanske har varit öppen lite för länge också...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.