Nöt, vilt & gris

Hur få entrecôte riktigt god?

2011-11-18 18:30 #0 av: Chestnut

Vi får besök imorgon och bestämt oss för att bjuda på entrecôte med lite blandade tillbehör. Men hur får man den så där riktigt mör och god? Vad är knepet?

Har inte lagat till eller ätit entrecôte på några år faktiskt...

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2011-11-18 18:47 #1 av: DesK

Entrecôte blir superbra när man grillar den. Ett bra sätt att ge den smak är att marinera den med lök, hemgjord eller köpt grilloja + lite extra kryddor. När du sen ska grilla den så låt den bara rinna av lite, om du istället väljer att steka den så torka av den med hushållspapper. Tänk på att inte steka /grilla sånt här fint kött för länge, då blir det ofta torrt och tråkigt. Lycka till med middagen! Glad

Anmäl
2011-11-18 22:16 #2 av: Chestnut

Tack för tipsen. Blir en snabbmarinering imorgon och sedan stekpannan. Lite för ruggigt för att grilla tycker jag Flört

Hur tjocka skivor brukar ni skära?

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2011-11-19 08:44 #3 av: DesK

Beror på hur blodig man vill ha sin biff. Till 3 av oss skär jag cirka 3 centimeter tjocka skivor och till 2 av oss cirka 1.5 centimeter Glad Vad ska du servera till biffarna? Ha så trevligt på middagen Glad

Anmäl
2011-11-19 08:49 #4 av: Chestnut

#3 Då får det nog bli 1,5-2 cm tjocka skivor. Vi har lite svårt för kött som är ljusare än medium-well Flört

Till blir det inlagd fetaost, grönsallad, steakhouse fries, rostad ciabatta, bearneisesås (kall). Vitt vin eller mineralvatten till maten och sen väntar en limecheesecake med pepparkakstwist i frysen. Ska eventuellt göra en lite fruktsallad till den.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2011-11-19 08:58 #5 av: DesK

Låter jättegott Tungan ute Vitt vin till mörkt rött kött är rätt ovanligt, men kan funka Glad

Anmäl
2011-11-19 09:02 #6 av: Chestnut

#5 Kör på Relax som jag själv tycker är ett jättebra allroundvin, brukar ha det till det mesta faktiskt...Tungan ute Är bara jag i sällskapet som ens dricker rött och det är inte någon favorit faktiskt.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2011-11-19 13:17 #7 av: [Tassy]

kul med andra som kör vitt vin till rött kött Cool


Anmäl
2011-11-20 12:58 #8 av: DesK

Jag har svårt för alla halvtorra och halvsöta viner, vill ha vita viner som är knastertorra och torra röda viner eller ädelsöta Tungan ute Relax verkar annars vara ett bra vin med behaglig lite lägre alkoholhalt och bra pris. Glad

Anmäl
2011-11-20 17:01 #9 av: Sophey

och jag dricker inte vin alls! hihi Skrattande hoppas entrecoten blev lyckad!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.