För-& smårätter & tillbehör

Ketchup

2011-10-12 17:46 #0 av: haschy

Nu är jag trött på alla dessa ketchupfaskor. Nu vill jag göra eget!

 

Vilket är ditt bästa ketchuprecept Glad?

Mvh Amanda

Är även medarbetare på Dokumentärer :)

Anmäl
2011-10-13 20:27 #1 av: DesK

Hum egentligen kan du bara koka mogna tomater som du först skurit sönder, passera och sedan krydda efter egen smak. Observera att du inste ska tillsätta vatten, eller på sin höjd tillstta ytterst lite vatten. Kryddorna kan vara: Peppar, salt, chili, dragon eller vitlök, lök ( tillsätts direkt till tomaterna innan passering), dragon, färsk chili. Vill du ha den där söta smaken får du tillsätta lite socker, men var försiktig så att du inte får det för sött!

Anmäl
2011-10-13 20:44 #2 av: haschy

okej Glad

Mvh Amanda

Är även medarbetare på Dokumentärer :)

Anmäl
2011-10-13 20:45 #3 av: haschy

Hur länge står detta i kylen?

Mvh Amanda

Är även medarbetare på Dokumentärer :)

Anmäl
2011-10-13 20:52 #4 av: DesK

Tills det börjar mögla. Det bästa är att frysa det i små förpackningar, alternaitvt tillsätta konserveringsmedel.

Anmäl
2011-10-14 18:18 #5 av: dolfen

Vinäger och honung funkar också att ha i.

Honung är nyttigare än socker. Oskyldig

Jag brukar köra lök och ibland även chili och/eller paprika i stekpanna (eller i kastrull) innan jag tillsätter tomathacket då det är dags att koka ihop röran.

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.