Matprat

Vilket material tycker ni är bäst i stekpannor?

2011-09-22 11:18 #0 av: DesK

Det finns gjutjärn, rostfritt, aluminium och diverse olika släpp-lätt-beläggningar. Vilket föredrar ni och varför?

Anmäl
2011-09-22 11:43 #1 av: Anterrabae

Gjutjärn! Även om inte allt är optimalt att steka i den, så är det den som känns bäst. Den släpper nyttigheter och det mesta funkar. Tungan ute

Jag har en titan-panna också som används till känsligare saker, som fastnar lätt.

Ska skaffa mig en vettig rostfri traktörpanna när det är dags att byta. (försöker att inte byta i onödan).

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-09-22 13:14 #2 av: [Aquelegia]

Mamma har en aluminiumpanna sedan hon var liten och den är det bästa jag vet! Det var med den jag lärde mig laga mat för då var inte mamma rädd för att jag skulle förstöra någotOskyldig Jag letar än idag efter en sådan stekpanna för sambon inte riktigt förstår vilka som är "telefon" teflonstekpannor och inte Tungan ute

Anmäl
2011-09-22 14:28 #3 av: fridaas

gjutjärn är den bästa vi har, dock blir det mest teflonpannan jag använder, då mina handleder strular till och från, då är gjutjärnspannan för tung Obestämd

Anmäl
2011-09-22 15:23 #4 av: dolfen

Keramisk beläggning finns visst också. Någon som känner till något om detta?

 

Anmäl
2011-09-22 15:28 #5 av: DesK

Dolfen menar du glacerade gjutjärnsgrytor?

Anmäl
2011-09-22 15:40 #6 av: dolfen

DesK - Stekpannor med keramisk beläggning. Ska tydligen vara slitstarka och tåla hög värme (läste jag nyss).

 

Anmäl
2011-09-22 15:46 #7 av: DesK

Det har jag inte hört talas om, måste försöka kolla upp det Glad Vad jag menade ovan var emaljerade gjutjärnsgrytor.

Anmäl
2011-09-22 16:02 #8 av: dolfen

Här är ett exempel på en stekpanna med keramisk beläggning.

 

Anmäl
2011-09-22 16:08 #9 av: DesK

Aha det är alltså ett slags släpp-lättbeläggning med bättre hållbarhet Glad Hum det som möjligen talar emot produkten är väl priset.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.