Annons:
Etikettersopporsåser
Läst 2244 ggr
[TrevorS]
9/11/11, 10:14 PM

Pumpasoppa -recept

Ingredienser:
1 liten gul lök
500-700 gram grovriven eller tärnad pumpa (fungerar med alla pumpor)
8 deciliter vatten
1 grönsaksbuljong
2 lagerblad
lite salt
1 kryddmått svartpeppar
olja

Tillbehör:
0,5 dl yoghurt
1 nypa oregano

Gör så här:
Blanda ihop yoghurten och oreganon och ställ in den i kylen. Riv löken och fräs den med lite olja i en stor kastrull eller gryta. Skala pumpan med potatiskalare eller om det är en stor, skär ut och gröp ur köttet och tärna eller riv grovt, fräs i några sekunder, tillsätt vatten, buljongen, salt, peppar och lagerbladen. Koka soppan tills bitarna blir mjuka 30-45 minuter, mixa med mixerstav tills du får den konsistens du vill ha, vill man ha bitar behöver man inte mixa den helt.

Serveras med yoghurten.

Annons:
DesK
9/12/11, 9:14 AM
#1

Tack snälla TrevorS för ett till utmärkt vegetariskt recept Glad Jag antar att man med fördel kan använda rysk, grekisk eller turkisk yoghurt till detta, eftersom dessa är tjockare än den vanliga yoghurten.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[TrevorS]
9/12/11, 11:10 AM
#2

#1. Visst går det bra med de yoghurtarna, de är ju som du säger lite tjockare och lättare att klicka över. Annars vet jag andra som vill ha creme fraiche istället för yoghurt. Skrattande

Upp till toppen
Annons: