Annons:
Etikettfågel
Läst 3469 ggr
MartinO
2011-08-07 11:26

Öland. - Nä ölkyckling.

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Detta grillsätt har diskuterats i diverse forum och sociala medier.

Jag kan berätta att fågeln blev saftig och välsmakande. Denna serverades med pommes, aromsmör Café de Paris och friterade zucciniblommor.

Det här kommer jag att göra fler gånger.

Sajtvärd för Foto

Sajtvärd för Fågelskådning

Annons:
DesK
2011-08-07 12:01
#1

Ha ha det där ser roligt ut! Skrattande Du har alltså kryddat fågeln och hängt upp den på en öppnad ölburk och ställt det hela i en klotgrill? Hur lång tid tog det att göra så här?

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MartinO
2011-08-07 12:32
#2

Ärligt talat kollade jag inte tiden, utan tempen. Uppskattningsvis en timme 1 1/2.

Körde på ganska låg värme, så ölen skulle hinna sätta smak innan det blev en sothöna. Skrattande

Sajtvärd för Foto

Sajtvärd för Fågelskådning

MaMaMade
2011-08-07 13:28
#3

Kul! Måste testas! Skrattande

Honestyisdead
2011-08-07 15:30
#4

När man tillagar kycklingen på det sättet kallas den "Dancing chicken". Finns mycket recept på nätet. Är mycket gott. Går ju att göra i ugnen också.

Man kan även ha annat i burken. Tex cider eller äppeljuice.

dolfen
2011-08-07 18:56
#5

Jag gillar ordlekar. (Öland.)

Glad

Upp till toppen
Annons: