Annons:
Etiketterdesserterfruktgodis
Läst 5047 ggr
MonisN
2011-06-17 19:09

Lätt och enkel hallondessert - recept

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

En enkel och kalorifattig dessert som passar bra till sommarens grillmenyer.

Till 4 port.

1 burk Kesella med hallon

rivet skal av ½ citron

2 äggvitor

½ deciliter socker

några färska hallon

rostad och hackad mandel eller mandelspån

  1. Blanda Kesella med citronskalet.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa lite till.
  3. Blanda äggvitan med Kesellan.
  4. Rosta mandeln försiktigt i en torr stekpanna ett par minuter.
  5. Ös upp i 4 glas och garnera med hallon och mandel och låt stå en timme i kylen innan servering.

Tips! Det går att använda vilken smaksatt Kesella man vill, men anpassa då garneringen till smaken.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Annons:
DesK
2011-06-17 19:50
#1

Låter urgott! Tungan ute Springer raskt ut i köket! Skrattande

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonisN
2011-06-17 19:56
#2

Den är fluffig och frisk och ger mersmak Tungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[mingdie]
2011-06-17 22:40
#3

Det låter mycket gott och vilken pangbild. Det högg till i magen.

MonisN
2011-06-17 22:51
#4

#3 Tack! Har ni något hos er som påminner om Kesella?

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[mingdie]
2011-06-17 22:59
#5

#4 Vi har något liknande. Det intressanta är hur olika mejeriprodukter kan smaka i olika länder. Smör, grädde, cream fraiche och liknande smakar ganska annorlunda mot vad det gör i Sverige så man får tänka sig för när man följer svenska recept.

Det beror väl på att kossorna här nere går ute och äter gräs hela året om.

MonisN
2011-06-17 23:39
#6

Det smakar väldigt olika från land till land. Den italienska grädden till exempel är helt annorlunda i smaken mot i Sverige. Godare att laga mat på. Nere i Europa är det också vanligt att mejerivaror som mjölk och grädde innehåller konserveringsmedel. Detta är ju för en svensk nästan helgerån. För att inte tala om hur dyr den är, åtminstone i Italien. Där går det inte ens att uppbringa en 5 deciliters gräddförpackning. Så visst är det stora skillnader.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Annons:
dolfen
2011-06-18 16:26
#7

Om mejeri-produkten är pastöriserad eller ej kan kanske gör sitt till?

Anterrabae
2011-06-20 18:43
#8

Det ser jättegott ut! Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

MonisN
2011-06-20 19:43
#9

Det är så gott så jag fick göra en ny sats häromdagenTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anterrabae
2011-06-21 10:45
#10

Skrattande

Som det ska då med andra ord!

Jag brukar göra en enklare, med hallon och kokosmjölk. Har jag färska hallon får det bli lite som hallon-kokospannacotta, med frysta blir det som mjukglass. Annars påminner denna lite om toppingen på DesKs yoghurttårta, fast utan gelatin…

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

MonisN
2011-06-21 10:50
#11

Nu förstår jag inte riktigt hur du gör. Ersätter du Kesellan med kokosmjölk? Mitt recept blir ungefär som mousse i konsistensen.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anterrabae
2011-06-21 10:58
#12

Nä, jag har inte tagit receptet rakt av eftersom vi varken tål ägg eller mjölkprodukter.. Jag fick bara en association Flört

Jag gör en dessert med kokosmjölk och hallon och ev lite lime om det behövs, blandar kokosmjölk med gelatin och ev socker och rör sen ner hallon försiktigt.Låter stelna till sig i kylen, inte så moussigt men mer pannacottligt Glad

Eller om jag har frysta hallon hemma blandar jag ner dem i kokosmjölken med önskad sötning och ytterligare smak (gärna lime och mynta) och får typ mjukglass.  Helt fri och obunden association med andra ord. Flört

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

MonisN
2011-06-21 11:05
#13

Aha, då fattar jag! Låter gottGlad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Annons:
Vosjes
2011-06-27 22:10
#14

Mumssss! Det här vill jag göra någon gång Skrattande

Med vänliga hälsningar, Sophia
Medarbetare på Matlust och Exotiska djur

Mitralis
2011-07-04 13:07
#15

Ser smaskigt ut Tungan ute



Upp till toppen
Annons: