Lätt och enkel hallondessert - recept
En enkel och kalorifattig dessert som passar bra till sommarens grillmenyer.
Till 4 port.
1 burk Kesella med hallon
rivet skal av ½ citron
2 äggvitor
½ deciliter socker
några färska hallon
rostad och hackad mandel eller mandelspån
- Blanda Kesella med citronskalet.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa lite till.
- Blanda äggvitan med Kesellan.
- Rosta mandeln försiktigt i en torr stekpanna ett par minuter.
- Ös upp i 4 glas och garnera med hallon och mandel och låt stå en timme i kylen innan servering.
Tips! Det går att använda vilken smaksatt Kesella man vill, men anpassa då garneringen till smaken.
Låter urgott! Springer raskt ut i köket!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Den är fluffig och frisk och ger mersmak
Det låter mycket gott och vilken pangbild. Det högg till i magen.
#3 Tack! Har ni något hos er som påminner om Kesella?
#4 Vi har något liknande. Det intressanta är hur olika mejeriprodukter kan smaka i olika länder. Smör, grädde, cream fraiche och liknande smakar ganska annorlunda mot vad det gör i Sverige så man får tänka sig för när man följer svenska recept.
Det beror väl på att kossorna här nere går ute och äter gräs hela året om.
Det smakar väldigt olika från land till land. Den italienska grädden till exempel är helt annorlunda i smaken mot i Sverige. Godare att laga mat på. Nere i Europa är det också vanligt att mejerivaror som mjölk och grädde innehåller konserveringsmedel. Detta är ju för en svensk nästan helgerån. För att inte tala om hur dyr den är, åtminstone i Italien. Där går det inte ens att uppbringa en 5 deciliters gräddförpackning. Så visst är det stora skillnader.
Det ser jättegott ut!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Det är så gott så jag fick göra en ny sats häromdagen
Som det ska då med andra ord!
Jag brukar göra en enklare, med hallon och kokosmjölk. Har jag färska hallon får det bli lite som hallon-kokospannacotta, med frysta blir det som mjukglass. Annars påminner denna lite om toppingen på DesKs yoghurttårta, fast utan gelatin…
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Nu förstår jag inte riktigt hur du gör. Ersätter du Kesellan med kokosmjölk? Mitt recept blir ungefär som mousse i konsistensen.
Nä, jag har inte tagit receptet rakt av eftersom vi varken tål ägg eller mjölkprodukter.. Jag fick bara en association
Jag gör en dessert med kokosmjölk och hallon och ev lite lime om det behövs, blandar kokosmjölk med gelatin och ev socker och rör sen ner hallon försiktigt.Låter stelna till sig i kylen, inte så moussigt men mer pannacottligt
Eller om jag har frysta hallon hemma blandar jag ner dem i kokosmjölken med önskad sötning och ytterligare smak (gärna lime och mynta) och får typ mjukglass. Helt fri och obunden association med andra ord.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Aha, då fattar jag! Låter gott
Mumssss! Det här vill jag göra någon gång
Med vänliga hälsningar, Sophia
Medarbetare på Matlust och Exotiska djur