Desserter, frukt & godis

Lätt och enkel hallondessert - recept

2011-06-17 19:09 #0 av: MonisN

En enkel och kalorifattig dessert som passar bra till sommarens grillmenyer.

Till 4 port.

1 burk Kesella med hallon

rivet skal av ½ citron

2 äggvitor

½ deciliter socker

några färska hallon

rostad och hackad mandel eller mandelspån

  1. Blanda Kesella med citronskalet.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa lite till.
  3. Blanda äggvitan med Kesellan.
  4. Rosta mandeln försiktigt i en torr stekpanna ett par minuter.
  5. Ös upp i 4 glas och garnera med hallon och mandel och låt stå en timme i kylen innan servering.

Tips! Det går att använda vilken smaksatt Kesella man vill, men anpassa då garneringen till smaken.

 

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-06-17 19:50 #1 av: DesK

Låter urgott! Tungan ute Springer raskt ut i köket! Skrattande

Anmäl
2011-06-17 19:56 #2 av: MonisN

Den är fluffig och frisk och ger mersmak Tungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-06-17 22:40 #3 av: [mingdie]

Det låter mycket gott och vilken pangbild. Det högg till i magen.

Anmäl
2011-06-17 22:51 #4 av: MonisN

#3 Tack! Har ni något hos er som påminner om Kesella?

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-06-17 22:59 #5 av: [mingdie]

#4 Vi har något liknande. Det intressanta är hur olika mejeriprodukter kan smaka i olika länder. Smör, grädde, cream fraiche och liknande smakar ganska annorlunda mot vad det gör i Sverige så man får tänka sig för när man följer svenska recept.

Det beror väl på att kossorna här nere går ute och äter gräs hela året om.

Anmäl
2011-06-17 23:39 #6 av: MonisN

Det smakar väldigt olika från land till land. Den italienska grädden till exempel är helt annorlunda i smaken mot i Sverige. Godare att laga mat på. Nere i Europa är det också vanligt att mejerivaror som mjölk och grädde innehåller konserveringsmedel. Detta är ju för en svensk nästan helgerån. För att inte tala om hur dyr den är, åtminstone i Italien. Där går det inte ens att uppbringa en 5 deciliters gräddförpackning. Så visst är det stora skillnader.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-06-18 16:26 #7 av: dolfen

Om mejeri-produkten är pastöriserad eller ej kan kanske gör sitt till?

 

Anmäl
2011-06-20 18:43 #8 av: Anterrabae

Det ser jättegott ut! Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-06-20 19:43 #9 av: MonisN

Det är så gott så jag fick göra en ny sats häromdagenTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-06-21 10:45 #10 av: Anterrabae

Skrattande

Som det ska då med andra ord!

Jag brukar göra en enklare, med hallon och kokosmjölk. Har jag färska hallon får det bli lite som hallon-kokospannacotta, med frysta blir det som mjukglass. Annars påminner denna lite om toppingen på DesKs yoghurttårta, fast utan gelatin...

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-06-21 10:50 #11 av: MonisN

Nu förstår jag inte riktigt hur du gör. Ersätter du Kesellan med kokosmjölk? Mitt recept blir ungefär som mousse i konsistensen.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-06-21 10:58 #12 av: Anterrabae

Nä, jag har inte tagit receptet rakt av eftersom vi varken tål ägg eller mjölkprodukter.. Jag fick bara en association Flört

 

Jag gör en dessert med kokosmjölk och hallon och ev lite lime om det behövs, blandar kokosmjölk med gelatin och ev socker och rör sen ner hallon försiktigt.Låter stelna till sig i kylen, inte så moussigt men mer pannacottligt Glad

Eller om jag har frysta hallon hemma blandar jag ner dem i kokosmjölken med önskad sötning och ytterligare smak (gärna lime och mynta) och får typ mjukglass.  Helt fri och obunden association med andra ord. Flört

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-06-21 11:05 #13 av: MonisN

Aha, då fattar jag! Låter gottGlad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-06-27 22:10 #14 av: Vosjes

Mumssss! Det här vill jag göra någon gång Skrattande

Med vänliga hälsningar, Sophia
Medarbetare på Matlust och Exotiska djur

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.