Olivkyckling - recept
1 kilo kycklingdelar (jag hade lårfiléer idag)
Smör eller ghee till stekning
2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök
1/2 deciliter vitt vin eller 1 masked pressad citron + 2 matskedar vatten
1 1/2 matsked koncentrerad kycklingfond
1 tsk rosmarin
12-16 svarta oliver med kärnor
4 lagerblad
2 teskedar glutenfri soja (eller kinesisk enlilgt orginalrecept)
2 1/2 deciliter grädde av valfri sort, jag använde havregrädde, men vanlig visp- eller matlagningsgrädde är det orginalreceptet använder.
Gör så här
Bryn kycklingdelarna i en stekpanna. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en annan gryta eller traktörpanna. Tillsätt vin, kycklingfond, rosmarin, oliver, smulade lagerblad, soja och grädde. Lägg i kycklingdelarna och låt koka cirka 20 minuter i såsen. Servera med kokt pasta eller ris och lättkokta grönsaker.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Jag skippade de lättkokta grönsakerna och hade tomatsallad med rödlök i stället. Det passade utmärkt det med
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Ska testa. Men jag kommer ha både vitlök och lök, samt lägga till paprika och färska tomater som får koka med
Toppen med ett bra och lättgjort recept på kyckling Det går säkert också bra att använda hel färsk kyckling och stycka upp i lagom bitar. Kyckling är bra mat som vi behöver många recept på, så stort tack!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Désirée: Jo, hel kykling som styckats upp använde vi förra gången. Gick hur bra som helst!
Hera: låter gott med paprika och tomat i!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade