Risgryta - recept
Ingredienser
2 deciliter brunt ris
4 deciliter vatten
½ tesked salt
170 gram champinjoner
280 gram gröna ärtor
180 gram mungböngroddar
150 gram röd pesto
Gör så här
Koka upp vattnet, tillsätt saltet och häll ner riset. Täck med lock och låt sjuda tills att allt vatten har sugits upp (cirka 25 – 30 minuter).
Blanda försiktigt ner övriga ingredienser och värm upp till det är klart.
Vänliga hälsningar Stephan
Bra och lättgjort vegetariskt recept Vill du äta vegetariskt har du sallad till om du vill äta kött så kan du servera risgrytan som tillbehör. Den passar säkert fint till både kyckling och griskött.
Storost med brunt ris gissar jag att du menar råris? Eller?
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Jag menade fullkornsris, men det går också utmärkt med råris. Fullkornsris är en sorts råris, som är behandlat för att få ner koktiden.
Vänliga hälsningar Stephan
Aha du menar fullkornsris Ursäkta min något dumma fråga
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Det finns inga dumma frågor, bara dumma svar!
Vänliga hälsningar Stephan
Stephan
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Vänliga hälsningar Stephan