Veggo Vegetariskt

Risgryta - recept

2011-05-17 20:39 #0 av: storost

Ingredienser

2 deciliter brunt ris
4 deciliter vatten
½ tesked salt
170 gram champinjoner
280 gram gröna ärtor
180 gram mungböngroddar
150 gram röd pesto


Gör så här

Koka upp vattnet, tillsätt saltet och häll ner riset. Täck med lock och låt sjuda tills att allt vatten har sugits upp (cirka 25 – 30 minuter).

Blanda försiktigt ner övriga ingredienser och värm upp till det är klart.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-05-18 08:39 #1 av: DesK

Bra och lättgjort vegetariskt recept Glad Vill du äta vegetariskt har du sallad till om du vill äta kött så kan du servera risgrytan som tillbehör. Den passar säkert fint till både kyckling och griskött.

Storost med brunt ris gissar jag att du menar råris? Eller?

Anmäl
2011-05-18 21:42 #2 av: storost

Jag menade fullkornsris, men det går också utmärkt med råris. Fullkornsris är en sorts råris, som är behandlat för att få ner koktiden.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-05-18 21:47 #3 av: DesK

Aha du menar fullkornsris Glad Ursäkta min något dumma fråga Skäms

Anmäl
2011-05-18 21:54 #4 av: storost

Det finns inga dumma frågor, bara dumma svar!

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-05-18 21:55 #5 av: DesK

Stephan Skrattande

Anmäl
2011-05-18 22:04 #6 av: storost

KyssSkrattande

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl