Köttbullar i ajvarsås
400 gram nötfärs blandas med
1 riven gul lök
0,5 tesked salt, 2 kryddmått nymalen svartpeppar och 2 matskedar worchestersås.
havregrädde, annan grädde eller vatten för lösare konsistens.
Formade små köttbullar som jag sedan kokade i buljong. (hemgjord är godast)
(nu är det läge att frysa köttbullarna om man gör många /vill spara till senare)
Brynte på dem i ghee tills de fick fin färg.
Tog en del av buljongen och smaksatte med ett par matskedar ajvar relish (stark) och lät koka ihop. Redde av med havregrädde och majsstärkelse.
Serverades med pasta och finklippt persilja för den som ville.
Detta är supergott att variera med lammfärs, och färskryddningen varieras med fördel med feta och mynta!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Toppen med ett lite annorlunda recept på köttbullar Ajvar relish är bland annat gjord av paprika så jag kan tänka mig att det är gott att ha lite strimlad eller hackad paprika i såsen också. Receptet är anpassat för den som är glutenintollerant och inte klarar vanliga mjölkprodukter, vilket är jättebra
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.