Desserter, frukt & godis

Chokladpudding - LCHF - recept

2011-04-21 13:49 #0 av: [ngupa]

3 portioner

Ingredienser:
3 deciliter vispgrädde
1 deciliter vatten
1/2 tesked vaniljpulver
3 matskedar kakao
4 gelantinblad

Gör så här:

Lägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Hetta upp grädde och vatten, vispa i vanilj och kakao, eventuell sötning. Vispa sedan i gelantinbladen och fyll upp i portionsskålar. Låt stå kallt i minst 3 timmar. Servera med vispad grädde.

Anmäl
2011-04-24 10:42 #1 av: DesK

Den gamla klassiska chokladpuddingen i ny tappning Glad Varför ska det vara vatten i den? Funkar det inte med bara vispgrädde eller gräddmjölk?

Anmäl
2011-04-24 17:29 #2 av: [ngupa]

Därför att det blir mer puddingkänsla än pannacottakänsla. Skrattande

Anmäl
2011-04-24 21:30 #3 av: Anterrabae

Ah, så det var där felet låg när jag försökte göra lchf-chokladpudding förr! Det smakade och känndes som en blandning av chokladpannacotta och chokladtryffel. Det blev hur mäktigt som helst.

Tack Mariann! Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.