Enkel blomkålsufflé - LCHF - recept
3 portioner
Blomkålsufflé:
1/2 stort blomkålshuvud eller ett helt litet
3 deciliter grädde eller 2 deciliter grädde och 1 deciliter creme fraiche
2 deciliter riven god ost
salt och peppar
3-4 ägg
Gör så här:
Häll grädde och eventuell creme fraiche i en kastrull och hetta upp, krydda med salt och peppar, vispa ner osten så den smälter. Låt svalna.
Skär blomkålen i mindre buketter och lägg i en ugnsfast hög form.
När den vita såsen har svalnat något vispar man i ett ägg i taget. Man brukar säga ett ägg per person och ett extra. Häll smeten över blomkålen. Strö eventuellt riven ost över, gärna några smörklickar på osten.
Grädda i 175 grader i 45 minuter.
Här serverade jag ugnskokt lax till, då satte jag in laxen i ugnen efter cirka 15 minuter så fick båda gå klart i 30 minuter.
Tips: som variation kan man ju krydda upp den vita såsen med paprikapulver, lökpulver, chilipulver med mera
Idag blir det denna blomkålsrätt
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.