Annons:
Etiketterförrättersmårättertillbehör
Läst 2143 ggr
[ngupa]
2011-04-18 08:52

Enkel blomkålsufflé - LCHF - recept

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

3 portioner

Blomkålsufflé:
1/2 stort blomkålshuvud eller ett helt litet
3 deciliter grädde eller 2 deciliter grädde och 1 deciliter creme fraiche
2 deciliter riven god ost
salt och peppar
3-4 ägg

Gör så här:
Häll grädde och eventuell creme fraiche i en kastrull och hetta upp, krydda med salt och peppar, vispa ner osten så den smälter. Låt svalna.
Skär blomkålen i mindre buketter och lägg i en ugnsfast hög form.
När den vita såsen har svalnat  något vispar man i ett ägg i taget. Man brukar säga ett ägg per person och ett extra. Häll smeten över blomkålen. Strö eventuellt riven ost över, gärna några smörklickar på osten.
Grädda i 175 grader i 45 minuter.

Här serverade jag ugnskokt lax till, då satte jag in laxen i ugnen efter cirka 15 minuter så fick båda gå klart i 30 minuter.

Tips: som variation kan man ju krydda upp den vita såsen med paprikapulver, lökpulver, chilipulver med mera

Annons:
DesK
2011-04-19 08:03
#1

Idag blir det denna blomkålsrätt Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Upp till toppen
Annons: