För-& smårätter & tillbehör

Enkel blomkålsufflé - LCHF - recept

2011-04-18 08:52 #0 av: [ngupa]

3 portioner

Blomkålsufflé:
1/2 stort blomkålshuvud eller ett helt litet
3 deciliter grädde eller 2 deciliter grädde och 1 deciliter creme fraiche
2 deciliter riven god ost
salt och peppar
3-4 ägg

Gör så här:
Häll grädde och eventuell creme fraiche i en kastrull och hetta upp, krydda med salt och peppar, vispa ner osten så den smälter. Låt svalna.
Skär blomkålen i mindre buketter och lägg i en ugnsfast hög form.
När den vita såsen har svalnat  något vispar man i ett ägg i taget. Man brukar säga ett ägg per person och ett extra. Häll smeten över blomkålen. Strö eventuellt riven ost över, gärna några smörklickar på osten.
Grädda i 175 grader i 45 minuter.

Här serverade jag ugnskokt lax till, då satte jag in laxen i ugnen efter cirka 15 minuter så fick båda gå klart i 30 minuter.

Tips: som variation kan man ju krydda upp den vita såsen med paprikapulver, lökpulver, chilipulver med mera

Anmäl
2011-04-19 08:03 #1 av: DesK

Idag blir det denna blomkålsrätt Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.