Fräsch rissallad - recept
Gjorde en härlig rissallad igår och här kommer mitt recept
4 port
Långkorningt ris för fyra personer
1 grönsaksbuljong
Cirka 8 stycken färska champinjoner (det varierar i storlek men medelstora ungefär)
En halv paprika (gärna spetsig då den är lite sötare i smak)
Två morötter
En halv purjolök
Cirka 250 gram ruccolasallad
Två kycklingfiléer
Olja till stekning
Salt
Peppar
Rosmarin
Timjan
Basilika
Så här gör du:
Koka riset med grönsaksbuljongen, under tiden och hacka kycklingen i småbitar stek sedan i olja (jag kryddade med salt, peppar, rosmarin, timjan och basilika) men man kan krydda med det man vill:)
Låt både riset och kyckling svalna när det är klart.
Hacka purjolöken, riv morötterna, hacka paprikan och svampen. Lägg dessa ingredienser i en skål, blanda i riset och kycklingen och blanda sist i salladen
Mvh Amanda
Är även medarbetare på Dokumentärer :)
Toppen med ett bra recept på sallad nu när vi vill äta lite lättare mat som går snabbt att laga till
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Ja den är väldigt smidig Även väldigt god med en chili- och limedressing
Mvh Amanda
Är även medarbetare på Dokumentärer :)
Super!
Så här till våren är det perfekt med en enkel och god rissallad.
Med vänliga hälsningar, Sophia
Medarbetare på Matlust och Exotiska djur