Annons:
Etiketterfiskskaldjur
Läst 5753 ggr
[ngupa]
2011-03-24 07:52

Kokt torsk med sandefjordssmörsås - LCHF - recept

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

2 portioner

Ingredienser:
500 gram torsk, eventuellt krokfångad torskryggar som här, eller annan vit fisk lämplig för kokning.
salt och cirka 8-10 svartpepparkorn
cirka 1- 1 1/2 liter vatten

Smörsåsen
1/2 decilter grädde
2 matskedar persilja
150-200 gram smör i kuber
lite salt och en doft av vitpeppar

Broccoli

Gör så här
Koka ryggarna i lättsaltat vatten och pepparkornen, cirka 5-10 minuter beroende på tjockleken på torsken.

Smörsås
koka upp grädden och persiljan ordentligt. Sänk värmen på plattan till det lägsta, eller ta ifrån plattan om det inte är en induktionspis.
Vispa sedan i smöret bit för bit. Låt den ej koka igen.

Servera torsken med kokt broccoli och denna jättegoda sås.

Annons:
MaMaMade
2011-03-24 15:30
#1

Fast här har vi i några droppar citron i såsen…o *massor* av dill o för det mesta brukar det bli Sandefjordssmör med lite fisk istället för tvärt om. *Namnam*! Skrattande

DesK
2011-03-24 15:39
#2

Å vad roligt! Glad Detta gjorde jag med citron i ofta förr i tiden Glad Hade ingen aning om att denna smörsås kallas för Sandefjordssmörsås

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Upp till toppen
Annons: