Färs & korv

Recept: Indiska färsbiffar sjudna i tomatsås

2011-03-20 20:56 #0 av: Chestnut

Då jag fick gott omdöme av samtliga middagsgäster idag tänkte jag slänga ut mitt favoritrecept. Glad Är själv helt såld på dessa biffar! Höftar på mängderna rätt rejält när jag själv lagar men på ett ungefär:

800 gram nötfärs eller blandfärs
2 ägg
2 matskedar ströbröd
finhackad gul lök
pressad vitlök
1 kryddmått currypulver
1 tesked garam masala
1 kryddmått paprikapulver
Salt
Svartpeppar

500-700 gram passerade tomater
½ deciliter majs
garam masala
rosmarin (pyttelite)
Salt
Svartpeppar

Gör färssmeten genom att först blanda ägg, ströbröd och kryddor. Tillsätt övriga ingredienser, jobba ihop till en smet.

Hetta upp en stekpanna med lite smör i, forma köttfärsen till handflatestora, drygt 1 centimeter tjocka, biffar. Bryn dem hastigt i pannan så att de får färg på båda sidor. Lägg därefter över dem i en ungsfast form.

Efter att du har stekt biffarna hälls tomaterna, kryddorna och majsen ner i stekpannan. Låt puttra någon minut så att du får med alla smaker från pannan, häll därefter såsen över biffarna och gör färdigt i ugnen (200 grader, 15-30 minuter).

Till passar tzatsiki, klyftpotatis och en grönsallad. Eller ris. Glad

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2011-03-20 21:14 #1 av: Chestnut

Just det ja, idag hade jag i ½ deciliter finrivna morötter i köttfärsen med, blev jättebra!

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2011-03-21 07:07 #2 av: DesK

Härligt recept! Tungan ute Färsrecept kan vi aldrig få för många av, färs tillhör nog basvarorna för många. Numera finns det ju också bra vegetarisk färs och den glutenintolerante kan hoppa över ströbrödet.

Anmäl
2011-03-21 15:24 #3 av: [Tassy]

*Slurp* Tungan ute


Anmäl
2011-03-21 18:11 #4 av: [YlvaP]

Låter ju smarrigt.

MVH Ylva / Wai-san
Vardagsbloggen
Medarbetare på Sommar och Scrubs.

Anmäl
2011-03-21 18:27 #5 av: Vosjes

Låter supergott!

Med vänliga hälsningar, Sophia
Medarbetare på Matlust och Exotiska djur

Anmäl
2011-12-03 14:09 #6 av: [Tassy]

ska ta och testa dessa i dagarna, har varit grymt sugen länge nog nu Skrattande


Anmäl
2011-12-03 14:11 #7 av: Chestnut

Tänkte också göra dem här i dagarna, var längesedan nu!

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2011-12-03 14:12 #8 av: [Tassy]

kan du inte slänga in ett recept på tzatsikin du serverade till också? Glad


Anmäl
2011-12-03 14:45 #9 av: Chestnut

#8 Ska rota och se om jag hittar det!

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2011-12-03 14:58 #10 av: [Tassy]

toppen Glad


Anmäl
2011-12-03 15:47 #11 av: DesK

Sindris tzatziki kanske kan passa Glad

Anmäl
2011-12-03 15:48 #12 av: [Tassy]

Tack och bock för det Glad


Anmäl
2011-12-03 16:55 #13 av: Chestnut

Hittade ett nerklottrat recept, kan inte svära på att det är exakt det men så ofta gör jag inte tzatsiki så det borde vara den jag bjöd på!

Tzatsiki:

5 deciliter mezeyoghurt
1 gurka som delas på längden, skrapa ur fröna och det andra "blöta" i mitten, riv sedan grovt och låt rinna av i durkslag under press
2 klyftor vitlök, pressade
Salt
Svartpeppar

Allting blandas. Gör den gärna dagen innan så att den får stå och gotta sig.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2011-12-03 16:55 #14 av: [Mairah]

Tack för tips på fina recept . Ska prova Glad

Jag gör också biffar utan ströbröd.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.