Desserter, frukt & godis

Ostkaka - LCHF - recept

2011-03-14 12:42 #0 av: [ngupa]

6 portioner

Ingredienser:

250 gram keso
3 matskedar philadelphiaost
2 deciliter grädde
3 ägg
2 matskedar sukrin
4 finhackade bittermandlar
1/2 deciliter finhackade mandlar
0,25 tesked vaniljpulver

Beskrivning:

Skölj noga keson i kallt vatten och låt rinna av i durkslaget och krama sedan ur överflödig vätska ur keson med handen.

Vispa ägg, philadelphiaost och grädde till en jämn smet.

Hacka mandlarna eventuellt i en matberedare, till en storlek på hacket som passar dig.

Blanda den urkramade keson med mandlarna, sukrin och vaniljen.

Häll smeten i en ugnsfast form och grädda i mitten av ugnen 200-175 grader (beroende på ugn) i 25-30 minuter.

Servera den som här med blåbär och grädde eller andra valfria bär, eller helt enkelt bara som den är  ljummen och god.
Kall ostkaka är också gott!

Denna ostkaka är inspirerad ur boken Bakglädje med LCHF

Något modifierad med mindre sukrin och med hackade vanliga mandlar, då vi här gillar lite "tugg" i ostkaka.

 

Anmäl
2011-03-14 12:55 #1 av: DesK

Ser jättegott ut! Tungan ute Varför ska man skjölja keson?

Anmäl
2011-03-14 13:02 #2 av: [ngupa]

Ostkakan blir för salt och också för lös om man hivar ner keson som den är. Glad

Anmäl
2011-03-14 13:13 #3 av: DesK

Aha då lärde jag mig nåt nytt Skrattande Antar att det går precis lika bra med annan färskost än just philadelfia

Anmäl
2011-03-14 13:19 #4 av: [ngupa]

Det gör det säkert. Glad

Anmäl
2011-03-14 18:38 #5 av: Emaljoh4

Lät gott!!! Skrattande Ska testas någon dag!

Anmäl
2011-03-14 18:48 #6 av: Vosjes

Låter enkelt - jag som älskar ostkaka men är för lat att göra själv och snål att köpa färdig Oskyldig

Med vänliga hälsningar, Sophia
Medarbetare på Matlust och Exotiska djur

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.