Annons:
Etikettersopporsåser
Läst 4677 ggr
Anne
9/27/05, 10:01 AM

Ängamatsoppa

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Det här är väl egentligen en sommarsoppa, så passa på innan sommaren är alldeles borta.. även om för mig är soppor mest höst- och vintermat. Den här är i alla fall väldigt enkel och snabb att göra, och framför allt - himla god.

Ängamat

4 portioner

1 litet blomkålshuvud (3-400 gram)

3-4 morötter

100 gram broccoli

100 gram sockerärter

700 milliliter grönsaksbuljong

2 matsked mjöl

500 milliliter mjölk

salt, vitpeppar

Dela blomkål och broccoli i små buketter. Skala och skiva morötterna. Koka upp buljongen, och låt blomkål, broccoli och morötter småkoka i ungefär fem minuter tills de börjar mjukna. Rör ut mjölet i lite av mjölken, och häll det i soppan. Koka upp, och tillsätt sen resten av mjölken, sockerärterna och krydda med salt och vitpeppar.

Annons:
Staffan
9/27/05, 10:50 AM
#1

Det lät gott

sockerärtor hör till godaste som finns.Glad

// staffan

CBA
9/27/05, 12:04 PM
#2

Det där påminner om min mormors redda grönsaks soppa som hon bjuder på gjorda av eget odlade grönsaker. Efter soppan får vi pankakor, mums Förvånad

Mvh CBA

Det är vad vi tror att vi redan vet som hindrar oss från att lära oss nytt.

Upp till toppen
Annons: