Köksutrustning

Vitlökspress

2006-08-03 19:24 #0 av: obladis

 

Nu har det hänt dt som inte får hända, vitlökspressen är död.. Jag tog en snabbtur till sta´n och kollade men kunde inte bestämma mig. Är det någon som har en riktigt bra en??

 

Anmäl
2006-08-03 21:01 #1 av: Illan

den vanliga runda som de har på ICA har väl fått bäst i test vill jag minnas. Jag är nöjd i alla fall :)

Anmäl
2006-08-04 00:10 #2 av: Siss

StackareFlört, jag förstår att du saknar den...
Jag har köpt min på IKEA, den funkar bra. Det är viktigt tycker jag är att det inte sprutar vitlöks-gojs åt fel håll...
Det har hänt mig på andra sorter att jag har fått vitlök i ögat, och det var inte riktigt vad jag hade tänkt mig.
AJ...
Min IKEA-press behöver man inte hålla handen över som skydd, värt att prova, den kostar knappt inget.

Anmäl
2006-08-06 00:22 #3 av: Pernilla

Köp en vitlökspress med diskinsats! Alltså, en sådan som man kan fälla in en insats med små piggar som rensar pressen på! Annars tar det en sådan tid att diska och rensa, och vitlök använder man ju ofta. Åtminstone jag/vi (tyckte synd om gårdagens biogranne...Fundersam)

Anmäl
2006-08-20 19:23 #4 av: Illan

Diskinsatsen använder jag aldrig. Den ligger bland barnens saker i deras leksaksspis. Dutta ner i hålen med diskborsten så blir det rent och fint i ett nafs.

Anmäl
2006-08-21 12:06 #5 av: rumpino

hacka vitlöken istället =) blir mildare smak då.

krossa lätt med kniven, hacka då blir det gott!

Anmäl
2006-08-21 13:33 #6 av: MeMyselfandI

Nu vill även jag krossa vitlök ibland istället för att hacka för att få fram den där goda starka vitlökssmaken och doften.
Därför rekommenderar jag en Zyliss. I den kan man verkligen krossa en vitlöksklyfta med skal på, lätt lyfta bort skalet och ta nästa klyfta. Tål dessutom maskindisk - och blir dessutom ren utan massa rester.

Anmäl
2006-08-21 15:43 #7 av: MaMaMade

Köp bara inte Tuperwares! Man blir lurad att fylla den full o har man då svaga händer som jag, orkar man inte pressa ihop den!

Anmäl
2006-08-21 16:23 #8 av: MeMyselfandI

Hmmm ja det var ju tänkvärt Made. Man måste vara rätt stark i nävarna Zyliss press också... Men det går nog lättare om man tar bort skalet.

Anmäl
2007-04-01 16:53 #9 av: Stinann

Har nyss blivit medlem här ,kunde inte låta bli att kommentera inlägget fast det var ett gammalt.jag använder aldrig press utan river vitlöken på den lite mindre rivsidan.I Italien använder man enl. vad jag hört aldrig press, man får tydligen ut beska ämnen ur löken då.

Anmäl
2007-04-01 23:34 #10 av: Hera

Jag hackar alltid vitlök. Tycker det får fram smaken bäst :)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-04-01 23:43 #11 av: Anne

Jag både hackar, pressar och river vitlök, olika till olika rätter. :)

Anmäl
2007-04-02 00:57 #12 av: Bellona

jag har aldrig tagit mig för att köpa en vitlökspress. hackar eller river ist beroende på vad jag ska ha det till. men den vitlökspress jag tyckt bäst om är en sådan där man kan ta bort den lilla "skålen" man lägger vitlöksbitarna i. superenkelt att diska den delen då.

Anmäl
2007-04-02 01:27 #13 av: Dagmar

Jag river.

Anmäl
2007-04-02 05:29 #14 av: Nettan

Nu när vårsolen tittar in så är ett roligt tips att fylla en kruka med jord. Tryck ner 3 vitlöksklyftor i krukan med den spetsiga delen uppåt. Täck över och vattna. Väldigt snart börjar gräs att växa. Det gräset är otroligt gott att klippa och ha i mat.

Anmäl
2007-04-02 13:40 #15 av: Hera

Oj, vad spännande :)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-04-02 17:19 #16 av: Martin

#14 Bra tips, skall jag nog testa!

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2007-04-02 19:53 #17 av: [Asta]

#14 brukar jag också göra ! Det är så gott med skotten.

Vi använder också vitlök i alla möjliga varianter. Jag köpte dock på NK en gång en lite större vitlökspress än de brukar vara. Den är helt suverän. Hade dessförinnan ingen tanke på att de vanliga egentligen är lite små.

Anmäl
2007-06-27 15:38 #18 av: eventkocken

Vitlök är en fantastisk ingrediens och en av mina absoluta favoritkryddor. Riv, krossa, pressa, hacka, koka, rosta, baka, confitera, skiva super-tunt, mixa...och den kommer få olika egenskaper och smaker.

Anmäl
2007-06-27 22:36 #19 av: bubbelbubbel

jag har den från ica, grå och fin, lätt och kanonbra, billig.
toppen helt enkelt :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.