Torka svamp
Jag "plockade" lite trattkantareller när jag gick förbi hötorget häromdagen. Tänkte att jag skulle torka dem, min fråga är om ni vet ungefär hur lång tid det kan tänkas ta och om jag har gjort rätt som bara lagt ut dem på tidningspapper i köket (efter lite rensning)?
Vi torkar mycket svamp varje höst. Och vi lägger ut dem på golvet ungefär så som du har gjort nu. Först brukar vi lägga tidningspapper och sedan lägger vi ett gammalt lakan ovanpå det. Mest för att det gör det så mycket enklare att samla ihop svamparna när det torkat.
Hur lång tid det tar att torka beror ju jättemycket på hur varmt det är och om hur luftfuktigheten är. Kan ta två dagar kan ta några till. Jag tror att man helt enkelt måste känna på svamparna och känna att de inte är ”svampiga” längre.
För länge sedan torkade jag svamp genom att trä dem på sytråd och hänga i taket.
#2 Ja. var det inte så man gjorde förr i tiden, luftigt och ur vägen! Och inga barnahänder eller kattaspår i det!
Lägg svampen i ett inte allt för tjockt lager på bakplåtspapper på en plåt sätt ugnen på 50-75 grader och låt luckan stå öppen några centimeter i 4-5 timmar.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Måste man ha luckan öppen om man har varmluftsugn?
Jag har bara en vanlig ugn puhlo men du kan ju prova med några stycken och stänga luckan, på så sätt blir ju bara några förstörda om det inte skulle fungera.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Jag kör med öppen lucka och 50c. Det luktar gott i hela köket. :D