Annons:
Etikettmatprat
Läst 875 ggr
Pernilla
2007-03-22 19:36

chipotlechili-fråga

Hur använder man egentligen den rökta chipotle-chilin? Handlade en sådan idag till en risotto men blir lite fundersam. Hur stark är den egentligen? Är det bara att hacka/smula ner eller ska den förberedas på nåt sätt?

Är jättetacksam för svar!

//Pernilla

Annons:
Sara
2007-03-22 19:50
#1

Blev nyfiken och googlade. Hittade denna sidan!

Sara

Anne
2007-03-22 22:35
#2

Ah, jag använder chipotlepasta jag, och aldrig ren chipotle, men vad jag vet är den inte superstark. Smula ner lite och testa! Glad

Honestyisdead
2007-03-22 23:11
#3

Testa lite innan du blandar i det för säkerhetsskull Glad

AktieTrader
2007-03-23 09:22
#4

Chipotle är rökt jalapeno så den är inte så stark. Det är gott i grytor och liknande när man vill ha lite röksmak och hetta.

Honestyisdead
2007-03-23 11:51
#5

OKey

Pernilla
2007-04-03 12:16
#6

Kan säga att Chipotlen är en ny favvis i köket! Härligt rökig, rätt stark, lyfter en helt vanlig köttfärssås till oanade höjder.

Annons:
Upp till toppen
Annons: