Etikett: matprat
Läst 875 ggr
3/22/07, 7:36 PM
0
chipotlechili-fråga
Hur använder man egentligen den rökta chipotle-chilin? Handlade en sådan idag till en risotto men blir lite fundersam. Hur stark är den egentligen? Är det bara att hacka/smula ner eller ska den förberedas på nåt sätt?
Är jättetacksam för svar!
//Pernilla
Annons:
3/22/07, 10:35 PM
0
#2
Ah, jag använder chipotlepasta jag, och aldrig ren chipotle, men vad jag vet är den inte superstark. Smula ner lite och testa!
3/22/07, 11:11 PM
0
#3
Testa lite innan du blandar i det för säkerhetsskull
3/23/07, 9:22 AM
0
#4
Chipotle är rökt jalapeno så den är inte så stark. Det är gott i grytor och liknande när man vill ha lite röksmak och hetta.
3/23/07, 11:51 AM
0
#5
OKey
4/3/07, 12:16 PM
0
#6
Kan säga att Chipotlen är en ny favvis i köket! Härligt rökig, rätt stark, lyfter en helt vanlig köttfärssås till oanade höjder.
Annons:
Annons: