Annons:
Etikettmatprat
Läst 875 ggr
Pernilla
3/22/07, 7:36 PM

chipotlechili-fråga

Hur använder man egentligen den rökta chipotle-chilin? Handlade en sådan idag till en risotto men blir lite fundersam. Hur stark är den egentligen? Är det bara att hacka/smula ner eller ska den förberedas på nåt sätt?

Är jättetacksam för svar!

//Pernilla

Annons:
Sara
3/22/07, 7:50 PM
#1

Blev nyfiken och googlade. Hittade denna sidan!

Sara

Anne
3/22/07, 10:35 PM
#2

Ah, jag använder chipotlepasta jag, och aldrig ren chipotle, men vad jag vet är den inte superstark. Smula ner lite och testa! Glad

Honestyisdead
3/22/07, 11:11 PM
#3

Testa lite innan du blandar i det för säkerhetsskull Glad

AktieTrader
3/23/07, 9:22 AM
#4

Chipotle är rökt jalapeno så den är inte så stark. Det är gott i grytor och liknande när man vill ha lite röksmak och hetta.

Honestyisdead
3/23/07, 11:51 AM
#5

OKey

Pernilla
4/3/07, 12:16 PM
#6

Kan säga att Chipotlen är en ny favvis i köket! Härligt rökig, rätt stark, lyfter en helt vanlig köttfärssås till oanade höjder.

Annons:
Upp till toppen
Annons: