Havregryns gröt som bäst?
Jag har näst intill levt på havregrynsgröt de senaste dagarna och det blir ju minst sagt lite tråkigt efter ett tag. Har ni några tips på vad man kan ha till/ vad man kan göra för att få det lite anorlunda.
Jag brukar äta med torkade persikor (i bitar) eller äppelmos.
Kram Hanna
Hanna
Jag brukar äta min gröt med bananbitar i eller rivet äpple. Eller både också. Eller så slänger jag på lite sylt ibland också.
.: Dance like there is no tomorrow :.
[Lyssna på någon av mina låtar -
”Jag är en liten bajskorv” på Spotify]
Fullkornshavregryn är lite annorlunda mot vanliga, blir mer krisp i det hela. Häll i lite nötter av någon sort, det gillar jag. Finns ju andra torkade frukter än aprikos, russin till exempel. Prova att krydda med kanel och kardemumma och äppelskivor eller äppelmos till. Linfrön och solrosfrön kan man ha i, då blir det ju lite nyttigt för lilla magen också.
Tack för tipsen Ska iväg och handla idag tror jag så jag får väl se om jag hittar något roligt.
Kram Hanna
Hanna
Laga med mjölk . Prinsessgröt kallade vi den när barnen var små.
Men om man gör det med mjök så funkar det inte i micron utan man måste köra det i grytan.
Väldigt mycket mosad banan på kan göra det hela ätligt. men havregrynsgröt är verkligen ingen favorit. Hellre annan gröt då. Gröt på rågflingor mer lingonsylt kan jag till och med tycka är gott. Åtminstone de tre första tuggorna. Men sen är man ju superstörthungrig två timmar före lunch. Gröt är jättehemsk morgonmat.
Bär! hallon, blåbär, vinbär (surt), rivet äpple, skivad banan, ananas.
Torkade fikon bitar i är så beroendeframkallande. Mums brukar ha det och linfrön i.
Släng i en näve russin eller två bland havregrynsflingorna när du kokar.
Serveras med en god juice istället för mjölk !
Mycket godare än vad det låter.
Jag blandade havregrynsgröt med mannagrysngröt ca 50/50 och kokade med vatten, vi hade ingen mjölk. Åts med drottningsylt och smör
Helena
Lingonsylt och mjölk! Fiberberikade är mycket godare. Och så är ju gröt både billigt och nyttigt!
Mamma nämnde att när hon var barn uppe i norrland åt dom stekt gröt med lingonsylt Kanske kan vara nåt
Oj Paronskrutten, det måste jag testa någon gång att äta mannagrynsgröt ihop med havregrynsgröt. Låter spännande
När jag var liten så hade vi det väldigt fattigt. Då fick man äta havregrynsgröt både kokt och stekt, var och varannan dag. Idag tycker jag gröten är äcklig hur man än gör den.
Mosad banan och kardemumma har jag i min gröt, har ätit det flera gånger i veckan i mer än ett år, och tröttnar inte!
Fiberhavregrynsgröt med äppelmos o kanel på
MVH Isnornin
Russin i!
Vi åt ofta uppstekta mannagrynsgröt-rester till frukost/lunch när jag var liten. Då åt jag all slags gröt och långfil sedan började jag skolan och då blev mycket förstört för mig i matväg.