Mjölmat, gryn & ris

Havregryns gröt som bäst?

2007-03-29 10:23 #0 av: Abico

Jag har näst intill levt på havregrynsgröt de senaste dagarna och det blir ju minst sagt lite tråkigt efter ett tag. Obestämd Har ni några tips på vad man kan ha till/ vad man kan göra för att få det lite anorlunda.
Jag brukar äta med torkade persikor (i bitar) eller äppelmos.

Kram Hanna

Hanna 

Anmäl
2007-03-29 11:22 #1 av: Tina-A

Jag brukar äta min gröt med bananbitar i eller rivet äpple. Eller både också.  Eller så slänger jag på lite sylt ibland också.

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl
2007-03-29 14:28 #2 av: HannaM

Fullkornshavregryn är lite annorlunda mot vanliga, blir mer krisp i det hela. Häll i lite nötter av någon sort, det gillar jag. Finns ju andra torkade frukter än aprikos, russin till exempel. Prova att krydda med kanel och kardemumma och äppelskivor eller äppelmos till. Linfrön och solrosfrön kan man ha i, då blir det ju lite nyttigt för lilla magen också.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2007-03-29 18:02 #3 av: Abico

Tack för tipsen GladSka iväg och handla idag tror jag så jag får väl se om jag hittar något roligt.

Kram Hanna

Hanna 

Anmäl
2007-05-24 02:06 #4 av: kjersti

Laga med mjölk . Prinsessgröt kallade vi den när barnen var små.

Anmäl
2007-05-24 18:04 #5 av: pentsium

Men om man gör det med mjök så funkar det inte i micron utan man måste köra det i grytan.

Anmäl
2007-05-25 00:52 #6 av: Illan

Väldigt mycket mosad banan på kan göra det hela ätligt. men havregrynsgröt är verkligen ingen favorit. Hellre annan gröt då. Gröt på rågflingor mer lingonsylt kan jag till och med tycka är gott. Åtminstone de tre första tuggorna. Men sen är man ju superstörthungrig två timmar före lunch. Gröt är jättehemsk morgonmat.

 

Anmäl
2007-07-25 12:03 #7 av: siddelina

Bär! hallon, blåbär, vinbär (surt), rivet äpple, skivad banan, ananas.

Anmäl
2007-07-27 06:32 #8 av: HannaAkutgruppen

Torkade fikon bitar i är så beroendeframkallande. Mums brukar ha det och linfrön i.

Anmäl
2007-07-29 17:05 #9 av: worst

Släng i en näve russin eller två bland havregrynsflingorna när du kokar.
Serveras med en god juice istället för mjölk !
Mycket godare än vad det låter.

Anmäl
2007-07-30 22:43 #10 av: paronskrutten

Jag blandade havregrynsgröt med mannagrysngröt ca 50/50 och kokade med vatten, vi hade ingen mjölk. Åts med drottningsylt och smör

Anmäl
2007-08-06 20:14 #11 av: Linnda

Lingonsylt och mjölk! Fiberberikade är mycket godare. Och så är ju gröt både billigt och nyttigt!

 

Anmäl
2007-08-07 12:45 #12 av: martensson

Mamma nämnde att när hon var barn uppe i norrland åt dom stekt gröt med lingonsylt Glad Kanske kan vara nåtGlad

Anmäl
2007-08-11 00:41 #13 av: Sessan1

Oj Paronskrutten, det måste jag testa någon gång att äta mannagrynsgröt ihop med havregrynsgröt. Låter spännande Glad

Anmäl
2007-08-12 10:47 #14 av: april4

När jag var liten så hade vi det väldigt fattigt. Då fick man äta havregrynsgröt både kokt och stekt, var och varannan dag. Idag tycker jag gröten är äcklig hur man än gör den.

Anmäl
2007-09-28 12:55 #15 av: Morrhoppan

Mosad banan och kardemumma har jag i min gröt, har ätit det flera gånger i veckan i mer än ett år, och tröttnar inte!

Anmäl
2007-09-28 13:17 #16 av: isnornin

Fiberhavregrynsgröt med äppelmos o kanel påGlad

MVH Isnornin

Anmäl
2007-09-28 15:02 #17 av: karins

Russin i!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.