Fisksås
Hej
Jag brukar göra en enkel fisksås till vardags. Passar till stekt fisk alt fiskpinnar och potatis.
4 Portioner
5 deciliter filmjölk
3 matskedar majonäs
3 matskedar bostongurka
Inga andra kryddor behövs, men vill man så kan man även lägga i lite dill.
Haha, och jag som trodde det skulle handla om asiatisk fisksås, alltså det man har som krydda, och inte om sås till fisk Men det här lät gott.
Anne
Hmmm, hade jag nog också trott när jag tänker efter, hahaha.
Jag begrep direkt, kanske för att jag har en liknande sås
Någon form av minifraiche/lättfraiche, och sedan häller man på persillade och smakar av med jämna mellanrum, tills man har "rätt" smak. Se upp med persilladen, kan bli för salt om man tar för mycket (samt att om man har den till fisk som kanske är salt i sig själv får man ta mindre av persilladen). Kanon som kall sås till lax med mera.
mvh Martin