För-& smårätter & tillbehör

Fisksås

2007-03-29 11:48 #0 av: Eva63

Hej

Jag brukar göra en enkel fisksås till vardags. Passar till stekt fisk alt fiskpinnar och potatis.

4 Portioner

5 deciliter filmjölk

3 matskedar majonäs

3 matskedar bostongurka

Inga andra kryddor behövs, men vill man så kan man även lägga i lite dill.Skrattande

Anmäl
2007-03-29 11:54 #1 av: Anne

Haha, och jag som trodde det skulle handla om asiatisk fisksås, alltså det man har som krydda, och inte om sås till fisk Glad Men det här lät gott. Glad

Anmäl
2007-03-29 12:02 #2 av: Eva63

Anne

Hmmm, hade jag nog också trott när jag tänker efter, hahaha.Skrattande

Anmäl
2007-03-29 22:00 #3 av: Martin

Jag begrep direkt, kanske för att jag har en liknande sås Skrattande

Någon form av minifraiche/lättfraiche, och sedan häller man på persillade och smakar av med jämna mellanrum, tills man har "rätt" smak. Se upp med persilladen, kan bli för salt om man tar för mycket (samt att om man har den till fisk som kanske är salt i sig själv får man ta mindre av persilladen). Kanon som kall sås till lax med mera.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.