Desserter, frukt & godis

Rabarber, rabarber

2007-05-30 23:17 #0 av: clivia

Jösses, nu gäller det att äta rabarber för fulla muggar. Vi har en rugge hos min sambos föräldrar som måste hållas efter (de kan av hälsoskäl inte äta det själva), flera påsar i frysen och dessutom såg jag att det kommer rabarber i ekolådan nästa vecka.

Tänkte vi kunde tipsa varandra om lite goda rabarberrecept - söta och salta! Här kommer ett sött från mig, hämtat ur den utmärkta boken "Jordgubbar och rabarber". Enkelt och mycket gott - våga testa stjärnanis alltså! Det passade superbra till rabarbern.

Ugnsbakad rabarberkompott
500 gram rabarber, skalad, delad på längden och skuren i 5 centimeter bitar
1.75 gram strösocker eller råsocker
2 stjärnanis

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg rabarbern i en ugnssäker form, rör ned sockret och stjärnanis, täck med folie och baka i mitten av ugnen tills rabarbern är mjuk, cirka 20-30 minuter. Gott både kallt och varmt, jag har haft kompotten i frukostfilen hela veckan.

 

Anmäl
2007-05-31 10:14 #1 av: Anne

Morr. Jag har *ingen* rabarber. Den jag planterade förra året har inte tagit sig alls.

Anmäl
2007-05-31 11:20 #2 av: clivia

Nämen, stackare! Du kan få lite av mig nästa gång vi ses. Konstigt att inte rabarbern tar sig, det är ju värsta ogräset. Kanske nåt fel på jordmånen eller plantan? Egentligen skulle du kanske försöka klaga där du köpte den, det kan ju vara något galet!

Håll utkik hos grannarna också, när första tjusningen med rabarberpajer lagt sig brukar man börja skänka bort till höger och vänster. Vi tog faktiskt bort ena plantan hos svärisarna så vi inte skulle få så mycket, just eftersom det bara är Anders och jag som kan äta av den och hålla efter den.

Anmäl
2007-05-31 11:26 #3 av: Anne

Det är nog framför allt platserna, men lite surt är det. Vi får av svärisarna, men de bor ju i Motala. Jag får väl KÖPA rabarber i värsta fall, för gott är det Glad

Anmäl
2007-05-31 23:19 #4 av: Pehpsii

rabarberkräm med russin är det godaste som finns!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.