Mat du är barnsligt förtjust i.
Jag är barnsligt förtjust i kokt fisk och äggsås med potatis till
Det var min favoritmat när jag var liten och jag åt som en skogshuggare när det var fisk och äggsås på tallriken.
Potatisen ska antingen skäras till riktigt små bitar eller mosas och sen på med massor av sås *mums*
Det är vad vi tror att vi redan vet som hindrar oss från att lära oss nytt.
Pasta med ostsås. Av alla de slag. Och allra bäst - kanske för att det inte blir ofta - är Kraft Macaroni & Cheese, i pappkartong. Skräpmat, at it's very best.
Färskpotatis… det bästa som finns
Pannkakor! Sjukt gott med sirap och vaniljglass.
Grillad entrecote, jag skulle kunna äta ett kilo.
varma mackor
Kåldolmar. Kalla.
Korv stroganoff Och hamburgare i alla dess slag
åh ja är likadan CBA, älskar fisk med potatis och MASSA av äggsåsen på! Men nu får man inte äta fisk eftersom inte sambon gillar det
annars är det nog raggmunk med fläsk och det kan jag inte göra själv
Mjölk också, men det är ju en dryck mera
pannkakor med grädde och sylt.
Farmors småplättar med grädde och sylt, Och palt med mycket fläsk, lingonsylt och smör
_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!
Jag bara älskar bernaisesås,maten ska helst flyta i såsen*lol*..för det är så gott gott,men så fett fett
Nån go kött bit med bernaisesås och klyftpotatis*smaskens*
När jag var liten var det spagetti o köttfärssås o även kokt fisk och äggsås.
korv stroganoff med ris och gröna ärtor, utan tvekan. Det är min absoluta absoluta favoriträtt, och har varit det sedan barndomen.
Annat som är extra gott: prinskorv, gravad lax, inlagd sill, mammas fläskkotletter. Och stuvad spenat.
Mammas köttsoppa ( med lammkött i) med mycket ris i. Smörgåstårta mums och sushi.
MVH Isnornin
mycket kommer och går i vågor för mig men en favorit är plättar med hemmagjord hjortronsylt eller mosade bananer. mums.
/Gia-Bokfrossa
http://bokfrossa.wordpress.com/
Stekt potatis..
Sara
Pannkakor, fiskbullar, Toast och fläskfilé
Mammas lasagne. Årliga födelsedagsmiddagen tills jag flyttade hemifrån!
Vad märkligt, det finns ingenting som jag kommer på!
fläskpannkaka, jag skulle nog kunna äta en hel plåt om jag fick chansen, helst vill jag ha jordgubbssylt och kall mjölk (tjockmjölk) till *mums*
Vanliga pannkakor har jag tröttnat på efter att ha varit fattig student.
Smörgåstårta, om det nu går som mat.
Annars så är jag otroligt svag för kebab.
mvh Martin
Marängschwich
Sara
#23 haha, är de mat? ja dåså, då är det min favvo med
Fniss.. Kanske inte, men jag är barnsligt förtjust i det. Mums!
Sara
Lutfisken på annandagen med vitsås,kryddpeppar& brynt smör.Det är så gott!
Pannkakor med hemgjord sylt och grädde. Fånigt gott.
Glömde ju min älskade färskpotatis! Lite dill och smör är allt man behöver…
mums, färskpotatis med creme fraiche, gräslök och någon god sill
Åh, det finns ju så *mycket* gott, kan inte välja ut nått speciellt!
Kanske de rätter jag verkligen älskar men inte gör för att ingen kan göra dem som min mamma gjorde o hon finns inte i denna dimensionen längre, tyvärr.
Kamsen med rimmat sidfläsk, kåldolmar, stekt öring/harr direkt från älven, inlagd strömming.
Palt är det bästa jag vet, helst den min mor gör. Pite palt är ju kornmjöl i men min mor anv vetemjöl och mald rå potatis. Med smält smör på tallriken.
Döm Inte Människor Genom deras utseende. För du kan Inte se deras insida.
I am who I am, so like it or kiss my, yeah you know exactly what to kiss.
Smile to the world, than the world smiles to you
Pitepalt går inte av för hackor, nej! Jag o syrran gör palt på potatis o kornmjöl…är det pitepalt det…har aldrig tänkt på det.
Blodpalt är också namnam. Den godaste jag någonsin har ätit var när jag o en kompis tillbringade en helg i deras stuga. Hennes mamma hade gjort blodpalt fylld m fårfeta o skickat med oss…*himelska tider*!!!
#32 Med kornmjöl är Pitepalt. Vi brukar kalla min mors palt för Kalixpalt (heter ej så, har inget namn vad jag vet än Palt). Min mor gjorde även då jag var liten Leverpalt.
Bästa potatisen att göra palt på är Bintje.
Döm Inte Människor Genom deras utseende. För du kan Inte se deras insida.
I am who I am, so like it or kiss my, yeah you know exactly what to kiss.
Smile to the world, than the world smiles to you
Kokta majskolvar med smör och salt kan jag äta…jämt!
Skärgårdsbo som jag är så tycker man kanske att min favoriträtt borde vara kokt/stekt fisk och potatis. Men det är det inte. Blir bara på 3e plats.
Jag har alltid varit, så länge jag minns, barnsligt förtjust i potatismos och stekt fläsk (lingonsylten är mycket viktig).
Plättar och (rårörd) jordgubbssylt på 2a plats.
jag kom precis på något annat. paltbröd (blodpalt) med fläsk och vitsås som nästan ska vara tjock som stuvning. mums.
/Gia-Bokfrossa
http://bokfrossa.wordpress.com/
real - det finns ett fusk till raggmunk, en mix, typ som våffelmix, fast raggmunkemix, mamma provade det, hon sa att det var jättegott, precis som "riktiga" raggmunkar. testa ? :)
Frasvåfflor - riktigt frasiga direkt ur våffeljärnet - med vispgrädde och jordbgubbssylt. Mums!
Och bananshake - köra glass och mjölk och banan i mixern.
bubbelbubbel: kan det verkligen vara gott? jag menar, det ska ju vara potatisbitar i som man känner av.. enligt mig iallafall men man kan ju alltid pröva, hittar man det överallt då eller?
Plättar med mosad banan
Och vid extra festligheter chokladplättar med mosad banan
*fniss* blåbärssylt går bra det med
Något jag tycker är gott är färdigskalade frysta räkor. Älskar när de smälter i munnen
*huga* vad kallt *burrr*
Det är vad vi tror att vi redan vet som hindrar oss från att lära oss nytt.
Stekt fisk dränkt i citron mums, en lagom stekt Entrecote går inte heller av för hackor.
Sen är jag sjukt förtjust i stekt salt sill i löksås, gud vad hungrig jag blev.
Håller med #32
Palt är det bästa som finns mums *dreggel*
Kokta eller grillade majskolvar med smör och salt, eller Potatis kall eller Blåbärsglass om det räknas
Grillad Hallumi
Kronärtskocka, kokt med lite citron i vattnet. Äts med smör och salt. To die for.
Spaghetti med Findus färdiga köttfärssås på burk är också läskigt gott av nån anledning. Undrar vad de lagt i den där såsen? Barnen är lika beroende som jag och ratar konsekvent de mest omsorgsfullt komponerade egna köttfärssåserna.
Abbas fiskbullar i hummersås får jag aldrig äta numera. Men gott är det. Man ska mosa in såsen i potatisen. Riktigt kladdigt.
Popcorn kan jag gå igång på också.
Mustiga, matiga soppor med riktig buljong som bas, inte trista buljongtärningar eller färdiga fonder med aromämnen och smakförstärkare. Finns inte mycket som kan slå det, speciellt nu under hösten/vintern.
Annars funkar alltid en riktigt blodig biff med en krämig, gräddig sås för mig.
All mammas mat finns inget bättre, inte ens min egenhändigt lagade mat smakar som mammas
Mvh: Andréas "Bubben" Sandberg | 021media.se - Västerås hetaste nyhetsbilder | En blogg om min vardag, med psykisk ohälsa - Bubben´s | Forza Grönvitt 100% kärlek
kalops med potatismos och sjömansbiff! det är underbart! sedan är det fruktansvärt gott med kokt torsk och äggsås också! som CBA sa!
____________________________________________________
Linn
Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus
Plättar^^
Helena
Nypotatis och matjesill med gräddfil och gräslök. Med andra ord midsommarmat.
Hihi en till!
Kåldolmar, kokt torsk med äggsås, pitepalt, fårahedenspaj, rårakor/raggmunk och fläsk
och mycket mycket mer…
Nu som vegan hittar man ju nya favoriter, men dessa väcker barndomsminnen
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Chinasoppa ett påhitt jag kom på när jag var 11 och hela familjen är galet besatt av den ^^
Köttbullar! Självklart hemlagade, helst av mamma eller mig/sambon. Vill ha dem små, ordentligt stekta och kryddiga, inte sådär "slafsiga" och gräddiga som många gör.
Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar
lins/kamutvetegryta med grönsaker, kryddad med curry, chili, peppar och kokosmjölk till.
Och hemmagjorda gnocchi di patate med tomatsås.
Vänliga hälsningar Stephan
fisk i äggsås här med! Och makaroner med falukorv och ketchup. Fiskbullar i hummersås. Hasselbackspotatis. Stekt spätta med stekt potatis och sås och citron.
Har funderat på det här ett tag nu. Har svårt att komma på någon specifik rätt som jag verkligen är galet förstjust i och blir sådär till mig av men jag kommer verkligen inte på någon. Det närmaste jag kan komma är nog frukt och grönsaker. Kanske lingonsylt också (med tillhörande raggmunkar eller kroppkakor).
Våfflor hörde hit förut, innan jag började göra dom själv Arbetet för att göra dom tar ut glädjen i att äta dom. Men om någon annan gör våfflorna och jag får grädde och bär till så skulle jag nog studsa runt av lycka
Tell someone you love them today, because life is short. But yell it at them in German, because life is also terrifying and confusing.