Dagens middag del 3
Det här är tredje delen av den ultimata middagstråden. Här kan man varje dag skriva in vad man hade till middag, gärna med en bild också.
Ikväll blir det risotto, antagligen med sparris och serranoskinka, lite fänkål tror jag att jag har hemma också. Och så manchego-ost…
Idag blir det mys med bakade potatisar och många olika sallader till :D Mumigt
Vi ska grilla kött å till det äter vi mozzarella/aubergingratäng. Hoppas det inte börjar regna…
Lite oklart vad det blir idag… men ja, något blir det väl. Har en del potatis hemma så röst ligger bra till…. och ja, det blir väl någon form av malet kött till. Pannbiff kanske?
mvh Martin
Kvällens blev kryddiga färsspett & Tomat-Janssons med 3 olika dipsåser :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/05/11/farsspett-tomat-janssons-med-kryddiga-dipsaser/
i dag blev det kycklingfilé m, pomme och ratatouille, hel fantastiskt gott!! guldstjärna till kocken!
MVH Isnornin
I dag blir det flamberad pepparstek med klyftpotatis, gräddsenapssås och smaskig sallad!! Stekta bananer med glass och choklad till efterrätt!!!
MVH Isnornin
Det blev hemgjorda burgare med hembakt hamburgerbröd plus en massa gott i dem. Med majs till. Och innan dess tog vi oss en Cosmopolitan med lite stekta nötter. Det är ju lördag!!
Idag blev det kebab med extra feferoni och blandad sås, stark och vitlök
Föräldrarna bjöd på middag, dels väldigt stark (överdosering av habanero rensar skallen effektivt!) kotlett i svamp- och ostsås och grekisk sallad till det. Förrätten (om man nu kan kalla det för det) blev ett rejält grillspett med kött, bacon, champinjoner, paprika och lök som blev över igår.
Tzatziki, kalamata oliver och fefferoni till det, och ett glas rött också.
Kaffe, wienettaglass och en liten whisky (Bowmore) därefter. Ibland är det trevlig att bara åka bort och inte bry sig utan bara bli uppassad
mvh Martin
Enbär och lingonsmakande Höstgryta med champinjoner ist för kantareller, och med Quorns grytbitar ist för kött såklart, med potatismos.
Grillade hamburgare med bröd;)
MVH Isnornin
Snabbt, enkelt och gudagott…
Raggmunk med lingonsylt!
Tre ägg vispas
Tre potatisar mixas med tre dl mjölk.
Blanda och tillsätt lite salt
Stek som pannkakor eller plättar.
(stekt fläsk eller bacon till sådana som är lagda åt det hållet…)
Idag blir det enkelt…. pizza.
mvh Martin
Ingen direkt middag, hade möte.. men gjorde lite äggröra med skinka när jag kom hem, gott.
Iofs rester sens igår, men idag blir det rotfruktsgratäng (med kålrot, morot, potatis och lök) och broccoli, riktigt gott och det var enkelt att göra =) (specielt kålroten blev god, mums =)
Ikväll får det bli något lätt-tuggat, jag har opererat ut en visdomstand.
I kväll blir det Tacos kyckling och köttfärs.
MVH Isnornin
Här blir det örtkryddad kyckling med fettsnål skysås!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/05/16/ortkryddad-kyckling/
broccoligratäng med lite kycklingfilé blir det ikväll
/Gia-Bokfrossa
http://bokfrossa.wordpress.com/
Baconinlindad kycklinginnerfilé, ett blad salvia mellan filén och baconet. Rösti med hackad champinjon och bacon (det som blev över) till det, samt lite camembertost i röstin. Smaskigt!
mvh Martin
Marnyman, oh, det lät jättegott. :) Visst är salvia fint till kyckling?
Igår blev det varma mackor, ikväll ska jag på bröllop så jag slipper laga mat, men det blir löjromscheesecake, tjälknöl på oxfilé med potatisgratäng och kantarellsås, vaniljglass och jordgubbar.. och mina bröllopstårtor då. *gulp*
#26 Absolut ang salvian, tackar för tipset!
Tjälknöl…. hmmm… undras vad det kan vara? :o)
Idag blir det baconrullader eller enchilladas. Får se vad jag känner mest för när det blir dags att käka :D
mvh Martin
Dagens blev Korvragu med basilika
http://kryddburken.wordpress.com/2007/05/21/korvragu-med-basilika/
Kvällens blev Tomatsoppa med Parmesan
http://kryddburken.wordpress.com/2007/05/21/tomatsoppa-med-parmesan/
Idag blir det quinoa, qournfileér, sötsur sås med minimajs och avokado.
Köttfärs, nudlar samt grönsaksmix.
mvh Martin
Idag blir det grillad marinerad fläsk karre m pot. sås och tzatsiki
Hu! Idag har jag ätit fantastiskt dåligt. Min middag blev en grillad korv i baugette med vitlöksdressing och en liten läsk… (och jag som är blivande dietist…) Det har varit en smågalen dag! Men jag funderar på att ta mig lite kvällsmat i form av smörgås och te. Man blir lite hungrig efter en sån ofullständig middag.
Fisk i ugn med grönsakstäcke
http://kryddburken.wordpress.com/2007/05/23/fisk-i-ugn-med-gronsakstacke/
nån variant av korv stroganoff…
#34 Den där fiskgratängen såg riktigt god ut!
Själv fräste jag upp renskav, champinjoner och strimlad paprika. Tillsatte lite pressad vitlök.
Skar sedan inalgd gurka i småbitar. Ett par klickar potatismos på ett tunnbröd, och sedan på den frästa mixen och gurkan, rulla ihop och ät. Vet inte riktigt vad det kallas, men man kan få olika liknande varianter i gatukök och då brukar det ha något speciellt namn - kommer dock inte på det nu.
mvh Martin
Här har vi bakat pitabröd & ätit kebab ikväll!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/05/25/kebab-i-hembakat-pitabrod-med-tillbehor/
#27 Det där såg riktigt smarrigt ut. Får nog bli det en dag i veckan…
Själv har jag gjort det enkelt för mig ikväll. Precis beställt pizza :o)
mvh Martin
Här blev det makaronipudding idag, gjorde en lite mer krämig sådan med nya milda minimat! gott och enkelt!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/05/28/makaronipudding/
Blev broccoli- och valnötsris med ingefära och ädelostbiffar idag
Yoghurtkryddade Kotletter med Knipplök, Tomat & Champinjoner!
Somnade när jag kom hem, så min middag blev frysta jordgubbar med lite turkisk yogurt…
Jag gjorde en grönsaksröra med lök, vitlök, squash, aubergine, färska champinjoner, paprika,krossade tomater å kryddor. En bechamelsås med mozzarella. Varvade med lasagneplattor och smulade ner chevreost mellan lagren. Supersmarrigt!
Idag (iigår eg) lagade jag inte mat själv, utan jag åt middag på "Smaka på Stockholm" jag och min syster delade på 5 småtallrikar (25 kr/st) och det var väldigt gott och spännande. Det var nån köttgryta med fläskkött med puylinser till, kycklingspett med nudlar och vårrullar, fläderinlagd abborre med syltad rödlök och hårt bröd (inte så gott, men det såldes från medeltidsresturangen, så jag var ju tvungen att smaka ^^') och till sist nån etiopisk mat som liknade pirog (till konceptet) tror det hette sambuza.
Dessutom åt vi glass och naan-bröd och provade på massage (min middag tog rätt lång tid att äta )
idag blir det kassler och potatsgratäng med ananas :D mm gott !
igår blev det fläskkotlett och potatis, sås.
idag ris och nån kycklingwook…
imån blir det spätta om fiskbilen har det.
Så var man tillbaka i "Dagens middag"!
Ikväll har vi grillat kycklingfilé & till det gjorde jag en quinoasallad med tomat, rödlök, fetaost & isbergs! GOTT!!
Har inte hunnit lägga upp allt i bloggen än, håller fortfarande på betar av två veckors matlagning under datakrasch-tiden! *S*
Kvällmiddagen blev Pasta & Köttfärssås, många barn ikväll så då passar det perfekt!
I kväll blir det Neptunigratäng, receptet hämtat från Airams matblock. Mums!
Kreolsk festgryta med ris, storkok dessutom så det blev lite frysmiddagar samt till jobbet imorgon att ta med också.
Har utöver receptet på länken skivad stekt bacon samt paprika och en hel del vitlök i grytan.
mvh Martin
Här blev det ikväll kycklinglasange med citron :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/06/18/kyckling-lasange-med-citron/
Sesampanerad torskfilé med nypotatis & klassisk kall vit fisksås!! Gott gott!! http://kryddburken.wordpress.com/2007/06/19/sesampanerad-torskfile-med-nypotatis-kall-sas/
Ensamkväll med barna.
Då blir det en förberedd middag som är enkel.
Stekte kycklingfilé igår som skars i mindre bitar.
Idag kokade jag pasta-penne.
Blandade pastan med körsbärtomater(halvor)
Kyckling på fat med ruccola över(mest till mig, barna gillar det inte) och körsbärstomater.
Cremefraiche med soltorkade tomater och marinerade vitlöksklyftor. Gjord igårkväll.
Enkelt gott.
Klockan är över midnatt, så det är ju gårdagens middag. Men ändå.
En bunke, ner med svartpeppar, habanero (torkad), persillade (istället för salt) samt lite ingefära. Därefter ner med lite ströbröd, och sedan malen nötfärs. Rör ihop allt till en bra smet, och gör sedan köttbullar.
Till det färskpotatis samt bladspenat som jag köpt fryst, och som nu bara frästes upp i en panna med lite smör och vatten.
En grekisk sallad till det.
mvh Martin
Det blev en snabbis Spaghetti med Bacon idag :D
Idag blir det stekt laxfile med finhackade cashewnötter, vitlök och lime, tillsammans med fräst bladspenat och pasta.
Inte testat det innan men tycker att det borde kunna funka med spenat till detta…
mvh Martin
idag, eller ikväll blev de en sallad med avocado, gravad lax och räkor mm. och en senaps och vinäger dressing till de:)
sen satte jag mig på ballkongen med salladen och njöt av solen:)
Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆
Mat till ett helt kompani!! :P
Pastagratäng (fullkorn) med Köttfärssås & Parmesan till det Rivna morötter
http://kryddburken.wordpress.com/2007/06/25/pastagratang-med-kottfars/
Hade turen att bli bortbjudna ikväll, det blir hemgjorda köttbullar med potatis, sås och lingon. Åååh. :)
Fiskgratäng med Dill & Citron
http://kryddburken.wordpress.com/2007/06/26/fiskgratang-med-dill-citron/
fjärilpasta med kelda matlagningsgrädde, mozzarella, vitlöksklyfta, citron och färsk persilja till de..
Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆
Fläskpannkaka med banan & turkisk yoghurt! & så blev det en liten blåbär-pannkaka! *S*
http://kryddburken.wordpress.com/2007/06/28/flaskpannkaka-med-bananturkisk-yoghurt/
Ikväll blir det lammstek i skivor grillade på grilljärn. Till det blir det potatis, champinionsås och sallad :)
Grillspett med fläskfilé, lök, champinjoner, squasch och paprika. Tzatziki och färskpotatis till det. Icke att förglömma, fefferoni och kalamataoliver!
Givetvis också lite sallad, och till temat så passar grekisk sallad så så blev det.
mvh Martin
spaghetti och köttfärsås.
jag är så trött på mat för tillfället, haha, har ingen motivation att laga för huvudtaget, känns bara jobbigt…..=/
Dagens blev en provlaging här hemma, endast en liten förrätt men attans så god, inte för mkt bara, det är INTE GI-modellen precis *S*
Canneloni fyllda med gräddstuvade champinjoner & vitlök!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/06/29/canneloni-med-graddstuvade-champinjoner/
Barnen fick bli försökskaniner & de åt med god aptit! :-)
Kvällen vet jag inget om bara att maken meddelat på telefon att han kommer sköta handling & mat efter jobbet så jag behöver inte tänka på nåt… Så himla skönt en fredagkväll!
Idag blir det biff i sojasås :) Beställer alltid samma rätt från samma kina restaurang :)
Dagens snabblunch blev en Korv & Pasta Wok!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/07/01/korv-pasta-wok/
Idag blir det Maxburgare
idag vart de gravad lax som var kvar och kokt färskpotatis med senpasdressing
Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆
Idag blir det grillade kycklingklubbor med ris och currysås :)
Kroppkakor-dock inte hemgjorda..
Sen på kvällen ska vi äta fruktsallad med krossad mjölkchoklad i..mums för barna
Raggmunk med fläsk. mums:)
Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆
pasta med stuvad spenat och lax.
kan väl säga att jag åt ris och korvstroganoff till lunch, och skinkmacka med västkustsallad till kvällsmat också…
chinerunner, du ser ut att laga väldigt god mat…:)
Här blev det Majskyckling med Ris & wokgrönsaker
kryddburken.wordpress.com/2007/07/03/majskyck…/
#77 Tack
Idag blir det stuvade makaroner och stekt falukorv. Gärna stekt så det är en hård skorpa på :)
Små minilunchpizzor med Salami, Green Jalapeno & Mozarellaost!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/07/04/lunchpizza-med-salami-hot-jalapeno-mozarella/
Kycklinglår fileer i currysås och ris och sallad :)
oj, jag vet itne vad jag ska kalla det jag åt idag.
stoppat bröd…*fniss*
man tar en limpa, gröper ur brödet så det bara är skalet kvar, fyller med ost, i mitt fall kyckling, i sambons fall, kebab, majs (champinjoner) och ännu mer ost. och in i ugnen..
#83 Vulkan! :-) Det är gott! Brukar göra med köttfärs & ost!
Hawaii köttfärsås ala Ixatrixa
Med mycket grädde,ananas,majs.
Gratäng med Pasta & Broccoli
http://kryddburken.wordpress.com/2007/07/05/gratang-med-pasta-broccoli/
aha kryddburken, du gav det precis ett namn :)
Eftersom jag har över korvbröd och hade tagit fram en köttfärs blir det "korvburgare". Steker köttfärsen som korvar och äter det i bröden. Med lite lök och dressing :)
idag blev det vinmarinerad rostbiffsbaguett. mumma !
Ikväll blir det lyxräkmackor. Med majonäs, dill och citron. Och en MASSA räkor :) Lite fiskrom också
Kyckling i sursöt sås
Idag blir det fiskpinnar, potatismos och remulade :)
igår, flygande jakob med ris.
idag, fläskfilé och potatiskroketter tror jag det heter :)
Thaiköket är egentligen en blandning av tre olika kök.
Det Kinesiska Szechuanköket.
Det SydIndiskaköket.
Det Malaysiskaköket.
Idag lagade jag en maträtt med dessa influenser.
Jag tärnade fläskkottlett.
En gul lök.
En vitlök (en sån som är en enda klyfta).
En påse Malaysiska grönsaker.
Några färdigkokta potatisar.
Detta fräste jag upp i olja,
Jag kryddade med tandori, trocomare, vitpeppar, ingefära
och hälde på en burk kokosmjölk.
Sedan lät jag allt få ett uppkok varpå det skata fick stå och svalna (tilllagning sker av eftervärmen).
SAKTA det ingår absolut ingen Skata i rätten
Köttfärssås och spagetti
Vi hade gäster idag.
Jag lagade Kycklingbröst med kokos och mandelspån.
Currysås.
Basmatiris.
Grönsallad.
Loka.
Detta serverades på balkongen.
Idag ska vi ut och äta på Harrys :)
idag blev det bönbiffar med spiskummincouscous, lite olika såser och pitabröd.
H9/V9 Årsta AIK
"Hade handboll varit enkelt hade det hetat basket"
Fortsättning på Thai-temat.
Idag rostade jag grön curry i en torr wok.
Sedan slog jag på en burk kokosmjölk och en skvätt grädde.
Några rejäla splash med thai-fish-sause.
En tesked seltin.
7-8 vrid på vitpepparkvarnen.
Jag slantade en knippe salladslök.
Sedan skar jag 2 paket pollock i bitar.
När mjölken börjat sjuda så gick lök och fisken i.
Efter ett par minuters sjudande så drog jag av gasen
och satte på locket så att eftervärmen fick laga fisken.
idag var det tänkt att bli kalops, om jag kommer mig för att börja..:P
Och jag gjorde så mycket fisk igår att den räcker idag med
Ååh vad sugen jag blev på kalops :)
kalops är ju så himla smidigt ! :D jag har ju hunnit hur mycket som helst under tiden, kalasbra :D
Potatisgratäng med en massa vitlök. Till det gjorde jag en kycklinggryta som jag kryddade med kinese five spice, soja, vitlök och buljong. Grunden var matlganingsgrädde.
MKT gott om jag får säga det själv :)
Idag blir det rostas med rödlöksallad :)
Köpte precis kantareller, så det blir stekt lök och kantareller till osså :)
Rester från makens födelsedagsmiddag: ryggbiff o stekbitar från älg som jag rimmat över en dag o sedan lagt i olja o soya över natten. Därefter rullat i olika kryddor; 1. rosépeppar, 2. ingefära o chili, 3. grön- o svartpeppar o låtit ligga över dagen o dra in.
Grillades till 70 grader i klotgrill o "lättröktes" samtidigt m lite fuktat enris.
Serverades m kokt potatis, ugnsbakade rödbetsklyftor o pepparrotsremefraiche, turkisk grillsallad eller mustig tomatröra…att välja efter behag.
Till förrätt hade jag gjort 2 sallader; grekisk m fetaost, lök, oliver o tomater samt isbergssallad m nektariner, blåmögelost o balsamicosirap, bröd o smör till…fast det åt vi ju inte ikväll.
Har dock kvar en bit av födelsedagstårtan; chokladbottnar (kaffekaka m 100 g smält choklad i) med passionsfruktsfromagefyllning o marsipanlock. Den tar vi när småflickorna lagt sig! ;)
Fläskfile i ugnen, kokt potatis, kokta grönsaker och hemmagjord kantarell sås
Det blir stekta mjuka tortilla bröd med en röra på kyckling, paprika, lök blandat med en halv burk pineapplesalsa.
Lägg ett tortilla bröd i panna, strössla lite riven ost, lägg i lite fyllning och mer ost över. Vik ihop och stek gyllenbruna.( bröden blir mycket godare stekta än naturella…lite krispig yta..)
Servera med guacamole och sallad.
idag blir det stekt kycklingfilé med vitlökspotatiskroketter, sallad med fetaost och körsbärstomater, en kall sås med vitlök och en med mangoraja….mumma !
blev köttsoppa men rikligt med rotsaker palsternacka morot kålrot purjolök vitlök och banancharlottenlök. en del från egen trädgård och annat från grönsaks landet i affärn *L* lite bitar av revben stod för den köttiga delen. lite brödkrutonger och en klick aioli toppade av det hela.
Ungarna fick dela köttfärspkt m katterna…ja, gubben stekte ungarnas halva förstås. :) Makaroner till.
Jag o älsklingen ska äta upp en halva västerbottensostpaj när småflickorna lagt sig. Lite cr fr o stenbitsrom till. Skulle bara ha haft en sauvignon blanc att dricka…nu får det bli blankt till…vatten alltså. :)
Första dagen efter semestern så det blir hämtmat…
Idag blev det kött och grönsaksgryta,.
äh, idag blev det ett misslyckat försök till nån pastamojjs, som var "mindre god", så det blev mcdonalds tillslut…
Ikväll blir det kycklinggryta som blev kvar från igår.
Jag brynde på lite gul lök, en massa vitlöksklyftor, en urkänrnad chili o en..sådan där…*äsch då*…stor brun svamp som man brukar fylla/grilla…som blivit lite tråkig. Salt o peppar. Skar kycklingfilé i generösa bitar, spädde m lite vatten (vin hade varit godare men vad gör man när man har 3 mil till närmaste bolag ;), skar några tomater mittitu o lade överst o så in i ugnen m det hela. Det bidde riktigt gott faktiskt. :)
Tur att vi har kvar…kontot är heltomt redan. Maken tänkte fel vid semester/föräldraledigt-planeringen så det bidde bara ½ FP förra månaden. Får lov att låna ur en fond tills i oktober, då kommer ord lön + semesterlön + resterande FP…tokigt ja men…tur att vi har billigstudentmattråden här så att man får lite inspiration. :)
idag blir det potatisgratäng och en bit fläskfilé. men vad jag ska göra med den, det vet jag inte än….nått tips ?
sambon är har lämnat mig ensam hemma ett par dagar nu, så jag ska ha en kompis över på middag :D
Vi ska göra vinbärskyckling och potatis, och en sallad med ruccola, gröna bönor och tomater. Rabarberpaj till efterrätt!
#119
Pensla filén m lite soya/oljeblandning, salta o peppra. Linda in hela filén i rejält m svartvinbärsblad o grilla. Kolla tempen!
Supergott!
I kväll blir det grillad pizza!
MVH Isnornin
#120 det låter myyycket gott :)
Jag lade upp en bit fläskkarré på min runda skärbräda och tog fram min thailändska kockkniv.
I 3 omgångar tärnade jag fläskköttet.
Första delen blev friterat fläsk med plommonsås.
Andra omgången blev fläsk med vattenkastanjer i oystersause.
Tredje tärningshögen blev stir fried pork with scrambled eggs.
Till detta blev det nåt så fusion kitchen som potatissallad.
Idag blir det grillat :)
Marinerar kyckling bitar i soja,olja,sesamolja,en röd chili,2 stora klyftor vitlök,honung,wasabi,lite socker,ingefära och svartpeppar.
Dess träs sedan på på träspätt som legat i blöt. Ville egentligen ha rosmarin kvistar men hittade inga stora.
Till detta blir det en sallad med majs,lök,salladsblad,gurka och feta ost. På det blir det en blandning av vitvinsvinäger, matolja och sop.
Strimlad lövbiff med fransk potatissallad.
När jag gör fransk potatissallad "fuskar" jag alltid, det brukar bli vad jag har hemma och lite nyhandlat om jag inte har så mycket hemma, så den ena salladen blir sällan den andra lik.
Men grunden brukar jag göra enligt nedan. Andelarna råvaror brukar ändras lite om det är tänkt att vara till något (t.ex. kött) eller som "ensamrätt".
**Fransk potatissallad (grundrecept) (3-4 personer)
**Ca 12-16 potatisar
Ett knippe färsk sparris
½-1 Rödlök
Olivolja (3-4 msk)
Vitvinsvinäger (1-2 msk)
Senap (efter smak, jag väljer ofta en fransk variant med sting i)
Marinerade vitlöksklyftor)
Koka potatisen, jag brukar välja någon halvfast potatis och koka den ganska färdig så att man kan få potatissallen lite "mosig/smulig", dock så vill man inte ha potatismos så man skall inte helt överkoka den. Kok med sparrisen på slutet. Grovhacka rödlöken. Rör ner allt i en skål, klicka i senap samt häll över olivoljan och vitvinsvinägern. Blanda ner vitlöksklyftorna.
Förslag på övriga ingredienser
Till dagens sallad blev det även lite rester av färsk persillja jag hade hemma som jag hackade ner, lite kalamataoliver slank också ned liksom lite rädisor.
mvh Martin
hasselbackspotatis och gräddstuvad(?) fläskfilé. det blir nog smaskens :)
igår åt jag ris, biff med cashewnötter, recept ur min nya bok :)
fast jag la till vattenkastanjer och bambuskott också, det var riktigt gott :)
jn84; vilka fina sushibitar du har gjort ! var det svårt ?
klart du ska få receptet :)
300 g biff eller innanlår
1 msk mushroom soy
1 krm salt
3 salladslökar
1 vitlöksklyfta
100 g cashewnötter, helst osaltade
2 msk wok sauce
1 tsk sesamolja
3-4 msk rapsolja
(1 burk vattenkastanjer
1 burk bambuskott, strimlade)
Skär köttet i fina strimlor, blanda kött med soya och salt, låt köttet stå en stund.
Skölj och skär salladslöken i 2,5 cm långa bitar
krossa vitlöksklyftan.
Hetta upp en wok eller en stekpanna tills det ryker.
Häll i hälften av oljan, lägg i och bryn vitlöken lite.
Tillsätt köttet under ständig omrörning, fräs köttet tills det ändrar färg, 1-2 min, tag upp det ur pannan.
Hetta upp resten av oljan, lägg i nötterna och salladslöken, fräs ca 1 min, lägg i köttet och tillsätt woksauce och sesamolja, rör om och smaka av.
(det var här jag jag slängde i en burk vattenkastanjer och bambuskott)
servera med nykokt ris :)
Idag blir det en gammal goding
Rimmat stekt fläsk med bruna bönor :)
Idag blir det köttfärssås m spagetti :)
Idag grillade jag kycklingfiléer skurna i längder. Först marinerade jag dem i lite olja, soya, citrongräs, chili, vitlök, lite farinsocker *o* honung, lite gurkmeja o sesamolja. Till det bulgurvete.
Iddes inte leta fram mitt recept på min Sateh Kai men marinaden är åt det hållet. Det är för varmt för att strula för mkt vid spisen idag, annars hade jordnötssåsen varit mumsig till…om ingred hade funnits hemma vill säga. :)
#129 Jag tycker inte det är svårt att göra sushi nu när jag har kommit på hur man gör =) Tar inte så lång tid heller som jag troddde att det skulle göra.
Tack för receptet! Då är middagen för imorrn avklarad. Idag blir det köp-pizza. Jag orkar inte laga mat i den här värmen!
Currykyckling i Dragonsås med ris & majssallad!
http://kryddburken.wordpress.com/200…g-i-dragonsas/
Sen har jag slängt ihop en lite annorlunda blåbärskaka, blåbärspavlova, eller blåbärsmaräng-pinocchio… Hm… kan inte bestämma mig vad det lutar mest åt! Recept kommer! *S*
#133, jag känner med dig, gjorde samma sak idag, när jag insåg att min köttfärs inte alls var upptinad, ååååk och hämta pizza jag ooorkar inte. så lät det ungefär :P
tråkig middag, men gott. köttbullar, potatismos, brunsås och lingon :D
Idag blir det bläckfiskringar i sötsur sås och ris.
Idag åt vi smör- och vitlöksstekta nypotatisar, quornfileér, brun löksås, ärtor, majs, paprika och haricots verts.
Till lunch blev det "fattigmansfajitas" (dvs vad jag hade hemma), strimlad fläskfilé, tacosås, chornicons, marinerade vitlöksklyftor och lite gurka och sallad.
Till lunch blev det hemhandlat från grillen; hamburgare med strips.
Imorgon blir det baconrullader till lunch och sedan bjuder syrran på restaurang på kvällen!
mvh Martin
marnyman: Hur gör man baconrullader? Inte bara bacon väl?
Igår så lagade jag friterad hajmal till lunch.
Jag delade filéerna på mitten och doppade dom i ägg.
Sedan panerade jag dom i grahamsmjöl blandat med lite vetemjöl.
Salt och vitpeppar från kvarn.
Jag friterade dem gyllene i en gjutjärnswok (4 cm rapsolja).
Sedan lade jag dom på ett fat med papper i botten.
Jag fuktade dom med citronjuice och pudrade deom med dill.
Krispigt och gott blev det.
Sedan köpte vi en gjutjärnsgryta på ICA Kvantum som hade det sinnesrubbade priset "Just nu 199:-".
Jag skurade ur den med hettvatten och en scotch brite svamp.
Sedan hettade jag upp den allt vad det gick på en elspis, för att öppna porerna i järnet.
Efter detta så släpte jag i en klick gris-ister.
Grytan fick svalna och sluta sina porer runt istret.
Efter detta så värmde jag den igen och lagade en mustig fläskgryta.
Bogfläsk. champinjoner. morot. steklök, vitlök.
Soja, bulljongtärning, salt, peppar, grädde , mjölk, mjöl.
Det blev presis så gudomligt som en gryträtt skall bli när man brynt köttet i en välförberedd gjutjärnsgryta.