Annons:
Etikettmatprat
Läst 1943 ggr
virvla
6/16/07, 2:35 PM

Vad kryddar ni era popcorn med?

Annons:
virvla
6/16/07, 2:37 PM
#1

Jag är en popcornälskare av rang och vill gärna läsa om tips på hur man gör godast popcorn och vad man kan tänkas krydda dem med?

Själv poppar jag i gryta på spisen och har gärna på Aromat!

[Asta]
6/16/07, 2:46 PM
#2

Jag vill bara ha salt. Den som gillar ostsmak kan dock köpa popcornkrydda på krusmyntagården. (Gå in i butiken och leta efter just popcornkrydda). Jag har testat den men var inte så förtjust, men jag vet andra som gillar den väldigt mycket. För min del var nog felet att  jag som sagt gillar vanliga saltade popcorn. Med ett glas mjölk till!

 

AnneN
6/16/07, 2:50 PM
#3

Dom få gånger jag äter popcorn så ska det vara med både smör och salt

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

TacoBelle
6/16/07, 3:49 PM
#4

Jag poppar mina popcorn i gryta och kryddar med aromat. Det är sååå gott!!!

Anne
6/16/07, 4:26 PM
#5

Salt, men det är riktigt gott med karamelliserade popcorn också. Svårt att få der riktigt bra bara.

virvla
6/16/07, 6:06 PM
#6

#5 Anne, lite som Cracker Jacks menar du??

#2 Jag har faktiskt testat den kryddan men var inte jätteförtjust i den. Du har helt rätt i att man ska dricka mjölk till poppisarna! Jag vet inte varför men det passar så förbaskat bra!

Annons:
Sehvrin
6/16/07, 6:35 PM
#7

När jag väl gör popcorn (brukar ha en tendens att bränna dem…^^') så är det salt som gäller, har aldrig kryddat med nåt annat, även om jag ätit smörpopcorn (så tillvida man inte räknar den gången när jag drömde att jag kryddade dem med curry ^^')

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

[Asta]
6/16/07, 6:41 PM
#8

Jag använder mig av en sk. Big Popper. Fungerar alldeles utmärkt. Jag har - precis som #7 - en tendens att bränna dem om jag poppar i gryta. Har INTE rätt snits helt enkelt.

isnornin
6/16/07, 6:52 PM
#9

Jag vill ha salt på. Förra sommaren köpt min dotter chokladpopcorn, de var helt ok;)

MVH Isnornin

Veduran
6/16/07, 8:42 PM
#10

Jag tycker bäst om eget poppade popcorn och jag vill ha Herbamare örtsalt på. Gärna smält bregott också ^^

kryddburken
6/16/07, 10:10 PM
#11

Popcorn poppade i olja & en klick smör, sen massor med Chili/Cheesekrydda eller cheddarkryddan, bägge från aromia.se

Sara
6/16/07, 10:55 PM
#12

Använder mig av micropopcorn och saltar eller har på smältsmör.

Sara

[Asta]
6/16/07, 11:26 PM
#13

Eftersom jag är en popcornälskare av stora mått fick den här tråden mig att börja leta runt på nätet. Kolla in det här så får ni se på olika kryddor!

Annons:
virvla
6/16/07, 11:29 PM
#14

#11 det lät spännande, det ska jag försöka prova någon gång!!

Ger smöret en speciell smak när du poppar eller är det liksom bara en vana?

Åsa S
6/17/07, 12:21 AM
#15

Jag gör texaspopcorn tror jag det heter = jag stänker ner en himla massa tabasco i oljan och sedan poppar jag popcorna, hett men gott.

Anne
6/17/07, 1:35 PM
#16

Virvla - lite så, fast det blir godare.. man poppar som vanligt, och gör sedan en karamell med socker och om jag minns rätt, smör. Svårt att få det lagom hårt bara - man vill ju inte att popcornen blir stenhårda, och inte heller kletiga :) Det var några år sen jag experimenterade sist :)

Aelsklinn
6/18/07, 1:13 PM
#17

Jag kryddar med salt. Det är också gott att gnida bunken med smör. då får popcornen lite smörsmak utan att vara dränkta i smöret.

clivia
6/18/07, 4:38 PM
#18

Anne, jag har fått en påse karamellpopcorn av Rachael. Vi kan väl ha picknick nån gång och ta den som efterrätt…Glad

lisette
6/18/07, 4:45 PM
#19

salt, popcorn är godast dagen efter-

i usa hade de parmesan och cheddar ost på popcornen, jättegott!

CBA
6/18/07, 5:20 PM
#20

Vi poppar bara i micron och då är de ju redan färdigsaltade när de kommer ut och det räcker.

Vi har provat poppa i gryta men efter 2 sabbade grytor har vi slutat med det…det blev för dyrt :o)

Det är vad vi tror att vi redan vet som hindrar oss från att lära oss nytt.

Annons:
Anne
6/18/07, 5:59 PM
#21

Clivia - åh, strålande! Absolut! :)

Sandra76
6/18/07, 6:34 PM
#22

När vi var i Tyskland(fd öst) i gymnasiet fanns bara popcorn med socker eller karamelliserade..inga med salt.

Vi tyckte det smakade hemskt! iallafall då..

virvla
6/20/07, 2:23 AM
#23

Idag köpte jag chokladpopcorn på Jamjam! Det smakade lite märkligt och är ingenting jag skulle rekommendera mer än att man kanske vill ha erfarenheten? Alltså stryker jag choklad från listan…

Min kompis som är viktväktare tipsar om att om man poppar med bara varmluft kan man spraya med en sån där oljespray lite lätt på popcornen så sitter saltet som det ska!

paronskrutten
6/21/07, 6:51 AM
#24

Grytpoppade med både smör och salt (och olja förstås)

Helena

looka
6/23/07, 4:26 PM
#25

Salt inte så vågad.

Sosso
6/26/07, 2:06 AM
#26

Salt !

Bellona
6/26/07, 12:48 PM
#27

popcorn poppade i gryta med majsolja som jag tycker framhäver majsmaken i popcornen och sen salt på. inte så avancerat men gott blir det :)

Annons:
Zara87
6/26/07, 5:38 PM
#28

Brukar äta med salt på. Fast när jag var i Berlin åt jag med socker på ganska så gott tycker jag =)

Liss
6/26/07, 10:09 PM
#29

salt och salt och salt:) gör dom i en popper eller i kastrull..micro är bara gott i nödfall:)

har inte vågat testa nått annat.. kan ens aromat vara gott?:P

Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆

virvla
6/27/07, 2:49 AM
#30

Lis1 - Jag rekommenderar Aromat!! Det är det godaste!

Jag har en priolista på popcorn, alla de här sätten funkar o jag använder dem då o då allihop men oftast kör jag med Aromat.

  1. Aromat
  2. Smör och salt
  3. salt
  4. grillkrydda
  5. "popcornkrydda" Soucream som jag fått från en kompis i Kanada
GulleboKeramik
6/27/07, 11:00 AM
#31

Hej svejs… jag vill tipsa er om att krydda era popcorn med salt och vitlökspulver… vansinnigt gott! Vill man ha lite hetta, kan man dofta på lite cayennepeppar också, det är väldigt gott det med.

GulleboKeramik
6/27/07, 11:27 AM
#32

Ni som kör med Aromat… Kan bara tipsa lite lätt om att Aromat innehåller en stor procent glutamat, som är starkt cancerframkallande, enligt forskningsrön.

Själv har jag svårt att förstå varför man som producent av kryddor tillsätter glutamat, vilket är en smakförstärkande tillsats. Om ingen smakförstärkning tillsattes borde MER krydda säljas, vilket borde ligga i producenternas intresse? Ja, ja… det finns  mkt att få gråa hår över.

Proosen
6/27/07, 11:58 AM
#33

Här hemma kör vi med Pommes frites-krydda eller gamla hederliga saltet. Visst har jag kört med mängder av olika kryddor till och från med dessa två är vanligast.

Poppar helst i olja och/eller smör för smakens skull. Lite olja gör att smöret inte bränner lika lätt, funkar lika bra till PC som till panerade maträtter. En eller ett par matskeda rapsolja (eller vad ni nu har hemma) och sen i med en klick smör. Testa nästa gång ni steker/poppar om ni inte gjort det.

Niclas

Titti
6/27/07, 6:11 PM
#34

Jag kryddar med Salt. Flört

Annons:
AbigailGabble
6/28/07, 11:35 AM
#35

Å, jag måste säga att jag gör brutalt goda popcorn! ;-) I gryta, förstås. Jag vill helst ha salt på (gärna smör med, men skippar det ofta för kaloriernas skull) medan maken vill ha Aromat - det blir med andra ord uppdelat i två skålar här hemma. Jag har testat att krydda med parmesan också, det är inte så dumt!

virvla
6/28/07, 10:44 PM
#36

Ni som kryddar med parmesan, river ni bara över lite grann när popcornen är i skålen?! Det låter ju onekligen värt att testa…

Idun
6/30/07, 3:52 PM
#37

kryddar med salt. gillar inte smaken med smör på popcorn

Malin-A
6/30/07, 4:11 PM
#38

kryddar med Aromat, ibland även grilkrydda på…

Liss
7/1/07, 4:34 PM
#39

Men tusan.. nu blir jag ju sugen på att testa med aromat:) men har ju ingen hemma.. kanske ska testa senare ikväll med grillkrydda då?:)

Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆

PiaW
7/3/07, 5:15 PM
#40

Jag tycker att popcorn poppade i gryta är godast, men själv får jag aldrig till det. Dom blir alltid bruna hur mycket jag än skakar. Kan det vara grytans fel? Har bara rostfri, kanske skulle ta och skaffa en annan sort. Har ni några tips?

Martina-b
7/3/07, 8:54 PM
#41

jag har salt på mina popcorn

Annons:
Åsa
7/3/07, 11:59 PM
#42

#40 Jag använder bara aluminiumkastrull då jag poppar popcorn för då blir de inte svarta (i rostfritt blir de svarta för mig med). Jag sätter på 6:an (vi har vanlig gammal spis med 1-6), häller i fettet och en kärna och när den poppar är det varmt nog. (Glöm inte locket!) Glad Då häller jag i så mycket kärnor (heter det kärnor förresten?) jag vill ha men inte mer än att det täcker botten. Sen stänger jag av värmen (ibland kör jag på 1:an) och låter det poppa klart  (skakar kastrullen 2-3 gånger). Dock brukar det bara gå jättebra att poppa en omgång eller möjligtvis två på raken. Om man vill poppa jättemycket är det bra att diska kastrullen emellan och börja om med en ren och rumstempererad.

Kastrullen blir med tiden mer och mer brun inuti så det är en bra idé att ha en kastrull till enbart popcorn om man poppar ofta.

Jag vet inte om man kan köpa aluminiumkastruller nya i dag. När jag växte upp på 70-80-talen hade vi det hemma och de brukar finnas för några kronor på loppisar.

Åsa

Åsa
7/4/07, 12:00 AM
#43

Själv tycker jag om mina popcorn helt okyddade eller dipade i OLWs cheddardip.

lisette
7/4/07, 12:10 AM
#44

#36 finns färdig på burk som jag anänder.

PiaW
7/4/07, 1:23 AM
#45

#42  Tack för tipset Skrattande Nu blir det till att springa in på myrorna så att jag får goda popcorn till helgen. Mumma!!!

Stravaganza
7/4/07, 10:11 AM
#46

Smör och salt.

virvla
7/5/07, 1:16 AM
#47

igår försökte jag testa med smör i oljan men jag tyckte inte det blev så bra, popcornen blev mindre och hårdare än jag brukar få dem och även om jag inte hade varmare än normalt så brände jag. däremot har jag för mig att min kompis mamma alltid poppade goaste popcornen när vi var små o hon poppade enbart i smör?! Är det någon som har provat det? jag ska testa det nästa gång tror jag, men vara noga med att sänka värmen.

#44 tack, jag täntke inte på burkarna!

Tette81
7/6/07, 6:16 PM
#48

Hmm…det som faller bäst in för stunden!!
Själv brukar jag poppa popcorn på spisen med olivolja och en(rejäl) klick smör för den goda smakens skull(godare att poppa själv än micropop,tycker jag) Sen brukar jag oftast bara salta dom, men chillikrydda eller aromat brukar trilla i när man känner för det!!

Chilli är alltid gott och ger dessutom en tilltalande färg på popcornen, sen har det hänt att vi haft curry på åxå…det funkade det medFlört yummi!!

Annons:
Loove
7/9/07, 2:29 AM
#49

Piffi-all-krydda!!

MaMaMade
7/9/07, 2:53 PM
#50

*Ääääälskar* poporn dränkta i smält smör o en massa salt. Sedan ligger jag vaken hela natten m fruktansvärda magsmärtor…gallan tror jag. Så det blir inte så ofta jag äter det. Flört

Jag poppar i en gammal aluminiukastrull som vi använt till detta ändamål ända sedan jag var liten. (Har en exakt likadan som bara används till fudgekokning.) Kornen ska poppas i olja (smör bränns lätt) o efteråt blandas m smör o salt, rör om ordentligt.

 Aluminiumkastruller finns/har funnits på ÖB så nog går de att få tag i.

Har länge tänkt prova kryddade poppisar men fegat ur…nu *ska* jag testa!

virvla
7/10/07, 8:56 PM
#51

Vad roligt att det är fler än jag som är popcornälskare ;) 

Jag vill förresten också säga att jag tycker att de nästan är godast dagen efter man har poppat dem! 

Har ni några spännande recpet som innehåller popcorn? Kan man göra annat än att bara äta dem som snacks?

Upp till toppen
Annons: