Matprat

Rispudding

2007-04-09 17:04 #0 av: reverse

Var det någon av er som såg programmet Hemma hos Jamie? Han skulle göra egen jordgubbssylt och rispudding och jag ville jättegärna få nedplitat hur han gjorde, för jag gillar hans sätt att tillaga mat. Men själv kunde jag inte se det när det sändes. Glad

Anmäl
2007-04-09 20:16 #1 av: Mariabullen

Jag såg det.

Sylten gjorde han på 2 kilo bär och 300 gram socker, tror jag. Sedan såg det ut som om han kokade vanlig risgrynsgröt, fast lite tunnare och med vaniljstång, om du inte brukar ha i det.

Uppläggning: Fat med krossade maränger. Häll över "gröten" och sylt ovanpå (i mitten) och sedan lite krossade maränger igen.

Tycker själv att en god ost och vin till dessert slår det med hästlängder Hemlis

Anmäl
2007-04-10 02:49 #2 av: Martin

#1 Ost och vin är inte fel.

I övrigt gillar jag också Jamie som kock. Så "svåra" saker ser så enkelt och naturligt ut när han gör det, samt så brukar man alltid kunna snappa upp något kul tips när man ser hans program.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2007-04-10 11:43 #3 av: Mariabullen

#2 Håller med om det där, jag har nog bara sett "lite här och lite där" av en 3-4 program men brukar tänka "hans bok kanske man skulle köpa ändå!"

Jag gillar hans små klipp från trädgården än om de verkar vända sig till Londonbor som inte kan skilja mellan jord och vatten Flört

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.