Matprat

Alltid hemma?

2007-06-20 02:55 #0 av: jn84

Jag tycker det är grymt roligt med mat. Både att laga och att äta.

Men jag är verkligen helt värdelös på matlagning! Det blir oftast väldigt vanliga rätt när jag lagar och jag är verkligen urkass på att krydda!

Så jag undrar vad ni alltid har hemma och använder i stor del av matlagningen? Gärna kryddförslag, men allt är välkommet! =)

Anmäl
2007-06-20 09:25 #1 av: Mervi

Jag brukar använda örtkryddor, och undviker andra färdiga kryddblandningar som innehåller E621 ( glutamat, smakförstärkare). Man kan ha rena kryddor och blanda själv.

 Jag använder smör och grädde i maten, dessa höjer smaken.

Det finns många trevliga recept på Tasteline.

Anmäl
2007-06-20 17:36 #2 av: Hera

Cayennepeppar använder jag alltid :) Och vitlök och chilifrukt. Passar till de flesta grytor och kötträtter.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-06-20 18:46 #3 av: Pernilla

Oooh, mitt bästa tips är att ha en egen liten chilibuske i köksfönstret! Man har alltid färsk chili i närheten och plantan betalar sig flera gånger om.

Anmäl
2007-06-20 19:50 #4 av: jn84

Hur använder ni chilin? Har aldrig använt själv. Mer än chilipeppar på burk Oskyldig

Anmäl
2007-06-20 21:45 #5 av: bubbelbubbel

jag är galen i allroundkrydda...och vitlök :D

Anmäl
2007-06-21 01:51 #6 av: Pernilla

Finhackad i köttfärssåser eller chili con carne, i asiatiska rätter, wokar, i härliga fruktiga salsor till sommarens grillade kött... Mmm.

Anmäl
2007-06-27 03:01 #7 av: Aelsklinn

Spiskummin är väldigt gott i det mesta. det är den som ger den typiska karaktären till tacokrydda. Men ensam är den mycket godare och ett givet komplement till kiärtor (hummus eller falafel).

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.