Råd & tips

Halloumi

2007-07-15 23:28 #0 av: TacoBelle

Halloumi - Hur gör man?

Jag hade premiär på halloumi idag. Jag hade sett fram emot det väldigt mycket då alla jag hört prata om det tycker det är såå gott! Vad gjorde jag för fel? Ska halloumin vara seg och dryg, så seg att den gnisslar mellan tänderna som en gammal skosula och sväller i munnen? Blää!

Jag hade inte möjlighet att grilla utan stekte den. Stekte den på medelvärme tills den såg mjuk och lite gyllenbrun ut.

Och vad ska man krydda den med?

Anmäl
2007-07-16 00:29 #1 av: Hera

Jag gillar inte riktigt den osten heller.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-07-16 00:38 #2 av: MaMaMade

Salt och god tycker jag, gnisslet är lite småcoolt ju Flört Fast det skiljer mellan märken, kommer inte ihåg vad mitt favoritmärke heter tyvärr.

Brukar tärna och steka, blandar sedan med borlottibönor eller kikärtor, rödlök  och torkade tomater (i olja), lite peppar och kanske ett uns halvssalt. Ett glas rött till.

Anmäl
2007-07-16 01:31 #3 av: virvla

Jag brukar steka den ganska hårt på medel/hög värme så den får en lite knaprig yta och är varm, mjuk och gnisslig i mitten. Det tycker jag blir skitgott!

Anmäl
2007-07-16 01:56 #4 av: [Asta]

Håller med #2 - gnisslet är småcoolt!

Anmäl
2007-07-16 03:48 #5 av: Hera

Haha småcoolt Flört Visste inte mat kunde vara det Glad

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-07-16 13:18 #6 av: Illan

Tja den har inte så mycket smak i sig, det är nog mer gnisslet man är ute efter Glad. På Cypern fick jag tunna skivor, grillade över stark värme helt kort så att de fick kraftigt svärtade ränder, serverad på en tallrik med lite spröda salladsblad med lite olivolja ringlat över och på toppen lite nymald svartpepper. Mums vilken förrätt!

Hemma skär jag osten i centimetertjocka stavar som jag dubbelpanerar (vetemjöl-ägg-skorpmjöl) och steker gyllenbruna i alldeles för mycket matfett. Otroligt gott som starter. Har sett att en del serverar mango chutney till.

 

 

Anmäl
2007-07-16 22:44 #7 av: april4

Halloumiosten påminner lite om osten som bakas i norra Finland och den är också gnisslig när man äter den. Själv tycker jag den är god att blanda i kaffet, då blir den så mjuk och go.

Anmäl
2007-07-16 22:51 #8 av: jezzika

Har ätit den friterad med pressad citron över på en grekisk restaurang. Det var bland det godaste jag ätit.

Anmäl
2007-07-16 23:47 #9 av: april4

Det ska jag testa, #8 tack för tipset. Det lät supergott.

Anmäl
2007-07-17 00:31 #10 av: Loove

På Cypern serverades halloumin grillad med lite rå lök och lite rödbetsallad som förrätt.

Här hemma slänger jag den på grillen.

L

Anmäl
2007-07-17 00:53 #11 av: TacoBelle

Men den ska alltså vara sådär seg och gnisslig?

Anmäl
2007-07-17 20:56 #12 av: MaMaMade

#5

Klart att mat kan vara cool eller man måste se till att den är det när man har barn av varierande storlekar (läs viljor)! Glad

Anmäl
2007-07-17 21:42 #13 av: [Asta]

#11 - ja den skall vara lite seg och gnisslig.

Anmäl
2007-07-19 00:49 #14 av: HannaAkutgruppen

Zetas halloumi är helt klart den bästa i Sverige!

Steker jag den så skär jag tunna skivor och rullar den i vetemjöl först. Blir knaprigare. Grillar jag den så smörjer jag in den i honung först. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.